KLEUTERGYM

Kleutergym is plezierig om te doen, het is goed voor de motorische ontwikkeling en voor de sociale omgang met anderen. Vanaf 4 jaar kunnen de kleuters al diverse dingen leren waardoor zij goede sportieve basisvaardigheden aanleren.

Bij TOOS werken we met de instructies van de KNGU voor het aanleren van de officiële oefenstof (LOS). De lessen combineren sport en spel afhankelijk van de leeftijd van de groep.

Kleuters bewegen

De meeste kleuters vinden het heerlijk om te klimmen en te klauteren, te hollen op de bank te rollen of te springen. Spelen en in beweging zijn is belangrijk voor kleuters. De meeste ouders begrijpen ook dat bewegen belangrijk is en zullen hun peuter of kleuter daarvoor ruimte en gelegenheid geven. Uw kleuter kan onder veilige omstandigheden allerlei moeilijke dingen proberen. Als het uiteindelijk lukt om met touwen te zwaaien, te klauteren over een hindernis en een koprol te maken dan zal de kleuter daar trots op zijn.

Uitdagen onder begeleiding

De kleuter wordt in het begin veelal onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan waarbij eventuele angsten kunnen worden overwonnen. Van daaruit wordt gestimuleerd dat de kleuter steeds meer zelfstandig te werk gaat.

Schrijf je in

WANNEER IS ER KLEUTERGYM?

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
16:00
Recreatief Turnen (gr 1+2 jongens & meisjes)
Sportzaal
16:00
17:00
Ayla Uitendaal
No events available!

BOEK EEN PROEFLES

Of schrijf je direct in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

TOOS Waddinxveen

DOE GEZELLIG MEE

MELD JE NU AAN