HART SPORT FIT

Ex-hartpatiënten die na de hartrevalidatie het advies hebben gekregen “om meer te gaan bewegen” kunnen nu ook bij TOOS terecht. Hart Sport Fit is een speciaal uur voor ex-hartpatiënten die onder deskundige begeleiding willen sporten.

Na een hartfalen of hartoperatie is het beginnen met sporten vaak spannend en geeft een onzeker gevoel. Na de revalidatie is het dan ook een geruststellende gedachte om onder professionele leiding bezig te zijn met sport en beweging. Men weet dan zeker dat er rekening wordt gehouden met de aandoening en het beweegaanbod wordt afgestemd op de eigen mogelijkheden. “Men moet tussendoor even kunnen rusten zonder spelbreker te zijn”.

Mensen kunnen zich aanmelden als ze in het bezit zijn van een beweegpas van de cardioloog. Hierna vindt eerst een intake gesprek plaats met de docent. Er wordt gesport in een gemengde groep. Een AED is aanwezig en er wordt met een calamiteitenplan gewerkt.

Meer info

Hart Sport Fit wordt gegeven in de Sportzaal van TOOS Plaza op maandagochtend van 9.00-10.00 uur.

Emmie de Graaff is de docent en volledig gediplomeerd en ervaren. Zij heeft de opleiding HIB-sportleider gevolgd bij de Stichting Hart in beweging (tegenwoordig Hart- en Vaatgroep) en geeft sinds 2007 les aan hartpatiënten. Daarnaast geeft Emmie bij TOOS al jaren verschillende groepen les, waaronder Fit Balans voor dames, 3D-sport en Ouder- en Kindgym voor kinderen.

Een gevarieerd sportuur!

In de les is veel afwisseling, met standaard een warming-up en cooling-down.  Verder wordt gewerkt met grondoefeningen, fitballen, kleine ballen, steps, dynabands, met en zonder muziek, enz. Ook is er aandacht voor spelvormen (balspelen, badminton, e.d.) en er wordt rekening gehouden met de wensen van de groep. Natuurlijk staat het plezier voorop!

Na het sporten is er gelegenheid in de kantine van TOOS Plaza voor een kopje koffie en wat napraten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de docent Emmie de Graaff 0182 – 633002