Voor het tweede jaar achtereen mochten we met de meeste dansers van Toos de schouwburg in. Dat is nieuw want normaliter doen we dat eens in de 2 jaar. De docenten zijn hard aan het werk gegaan om theaterwaardige dansen te maken. Zin om te dansen en een voorstelling te maken, hebben de docenten en de dansleden tenslotte altijd! Deze keer deden van de kleuters tot de damesgroepen mee, dus de leeftijd varieerde tussen de 4 en de 60 jaar! Wederom een bewijs dat dans niet gebonden is aan leeftijd.

 

Ons dansteam is een mix van docenten met diverse achtergronden en ieder hun eigen stijl. Èma kan goed hiphoppen, maar haar verborgen talent ligt in moderne dans. Margreet kennen we al jaren, maar toch blijft zij ons verrassen met haar eigen stijl. Myrna leert de allerkleinsten op een spelender wijs dansen, maar kan ook de oudere leden flink aan het werk zetten en Jara is heel goed in de kinderdansen. Iedere docent heeft met deze voorstelling hun eigen stijl met verve op het toneel gezet en geholpen door de enthousiaste dansers gaf dat een schitterende gemixte show!

 

Als kers op de taart had de FoKus I groep (17 jaar en ouder) voor Margreet een verrassing gemaakt: zij hadden in het diepste geheim een mix gemaakt van oudere dansen van Margreet, sommigen van wel meer dan 10 jaar geleden! Stiekem geoefend met hulp van Èma en Myrna. Aan het einde van de show werd Margreet naar voor gehaald en op een stoel gezet, waar zij, zichtbaar geemotioneerd, genoot van haar bijzondere groep. De dans eindigde dan ook in een groeps knuffel.

 

We mogen terug kijken op een bijzondere voorstelling! Hierbij een aantal foto’s van onze fotograaf, Eric Sengers, die er altijd weer bij is. Eric, bedankt!!