Vanaf heden heeft TOOS twee nieuwe vertrouwenspersonen: Mark Tetteroo en Renate Tetteroo. Zij werken beiden via het platform VertrouwensPersoonTelefoon. Dit platform (met meerdere vertrouwenspersonen) staat voor toegankelijkheid en vertrouwelijkheid en is beschikbaar voor iedereen binnen TOOS die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag.

Ook bieden Mark en Renate de eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, vrijwilligers en bestuur) met een melding, klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen indien nodig en gewenst door voor geschikte hulp.

Als vertrouwenspersoon zullen Mark en Renate niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven waarbij je als melder altijd de regie houdt. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal.

Bewust of onbewust kunnen er situaties ontstaan waar leden zich ongemakkelijk bij voelen en sommige situaties blijken moeilijk bespreekbaar; denk hierbij aan onderwerpen als pesten, seksuele intimidatie of criminaliteit. Het kan dan prettig zijn wanneer je je verhaal kwijt kunt en hierdoor ruimte ontstaat voor het nemen van een volgende stap richting de oplossing.

Hoe kun je Mark of Renate bereiken?

  • Via het reeds bekende mailadres: info@vertrouwenspersoontelefoon.nl  kun je contact opnemen met een van beide vertrouwenspersonen.
  • Ook kun je bellen via 085 – 0607042

Via www.VertrouwensPersoonTelefoon.nl vind je meer informatie over de diensten. Let op: een afspraak boeken via de website is voor TOOS niet mogelijk.

Heb je vragen of twijfels over een situatie? Even sparren mag altijd, we horen graag van je!

Heldere uitleg over de rol van vertrouwenspersoon met dank aan de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen: