Zaterdag 25 maart werden in Rotterdam de halve finales georganiseerd voor het heren turnen, waarbij startbewijzen te verdienen waren voor de landelijke finales. De heren van het Juwelier Jos’ Turnteam kwamen uitstekend voor de dag en verdienden maar liefst zes startbewijzen voor de finales.

Startbewijzen voor landelijke meerkampfinale

Brian de Kort, Dirkjan Boevé, Kasper van Osnabrugge en Onno van der Steenhoven kwamen voor TOOS uit in categorie Junior 1, 2e divisie. Kasper eindigde als 20e en kan zich gaan richten op het volgende seizoen. Brian kwam uit op een 10e plaats, Dirkjan werd 7e en Onno miste het podium op een haar en werd 4e. Deze drie heren verdienden een startbewijs voor de landelijke meerkampfinale.

In categorie Senior 2e divisie turnde TOOS turner Rinse van der Meer. Hij kwam uit op een 15e plaats wat niet voldoende was voor plaatsing voor de finale.

Het Juwelier Jos’ Turnteam had twee turners ingeschreven in categorie Junior 2 – 2e divisie: Timo Boomers en Victor Moons. Timo kwam uit op een 25e plaats en Victor eindigde als 10e. Beide mannen plaatsten zich hiermee voor de landelijke meerkampfinale.

Jelle Versluis deed voor TOOS mee in categorie Junior 2 – 1e divisie. Hij pakte een bronzen plak (zie foto met Jelle op de derde trede) en verdiende eveneens een startbewijs voor de landelijke finale.

Uitslagen en turnagenda

Alle uitslagen van de halve finales zijn te vinden op de website van Dutch GymnasticsMet deze goede resultaten kunnen onze TOOS heren naar de landelijke finales.

Wanneer onze turners weer aan de beurt zijn voor hun volgende wedstrijden, kun je in de activiteitenkalender lezen.