Na twee lange jaren wachten, konden de solisten van Illusion naar de eerste wedstrijden in 2021! Het was eindelijk weer mogelijk om deel te nemen en de krachten te meten. Op zaterdag 18 september in Zierikzee en zaterdag 2 oktober in Zwijndrecht mochten de solisten hun lang getrainde routines ten tonele brengen.

Bij beide wedstrijden deden de meiden van onze Twirlafdeling Illusion mee met meerdere solo-optredens. Voor de meesten was het weer even wennen om voor een jury te staan na zo lang niet te hebben kunnen optreden. De nodige zenuwen waren dan ook wel aanwezig, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Want behalve dat iedereen ontzettend blij en enthousiast was om mee te doen, behaalden de meiden al mooie resultaten . Zo wisten de volgende solisten zich al bij hun eerste wedstrijd in de Novice klasse te plaatsen. Ieder met het eigen onderdeel en in de eigen leeftijdscategorie:

  • Evi ’t Hart (1-Baton)
  • Hanneke Heemskerk (Strutting)
  • Madelon van Harten (Dance Twirl)
  • Jet Russcher (Dance Twirl)

Promotie

Voor Jet Russcher bleef het daar niet bij. Bij de tweede wedstrijd behaalde zij met haar Dance Twirl en 1-Baton de promotie naar de Beginners Klasse. Ook was er een promotie naar dezelfde klasse voor Rosalie van der Kraats met 1 Baton. Daphne Timmermans en Sophie Vermeulen deden op deze wedstrijd voor het eerst mee met het onderdeel Duo Twirling, Zij plaatsten zich hiermee direct in de Beginners Klasse.

Plaatsingspunten NK

Tevens behaalden we heel mooie plaatsingspunten voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen!

Zo scoorden Sophie Vermeulen (1-Baton) en Irine Kleiweg (Dance Twirl ) hun eerste plaatsingspunten. Daarnaast wisten Madelon van Harten en Irine Kleiweg met het onderdeel 1-Baton hun tweede plaatsingspunten binnen te halen. Daarmee hebben deze dames een definitieve plaatsing voor de voorrondes op zak!

Nu kijken we uit naar de eerstvolgende wedstrijd op 11 december in Almere. Ook dan hebben we weer twee teams van Illusion die zullen deelnemen.

Meer over Twirlen

Voor meer informatie, klik dan op de link:  Twirlen bij Illusion of surf naar onze speciale website www.twirlafdelingillusion.nl.

En ben je geïnteresseerd in een proefles, kijk dan op ons lesrooster wanneer je voor een Twirl-les terecht kunt.