Afgelopen zaterdag 10 oktober vond voor Illusion, twirlafdeling van TOOS, na een lange tijd van stilte weer een wedstrijd plaats. Een aantal van Illusion’s solisten reisde afgelopen zaterdag af naar Almere om, voor sommigen, meer dan een jaar later weer op wedstrijd te gaan.

Uiteraard was alles georganiseerd met in achtneming van de coronamaatregelen die de bond NBTA had opgesteld. Zo was de wedstrijddag in 3 blokken verdeeld, mocht er maar een beperkt aantal optredens worden gegeven, was een maximaal aantal begeleiders met mondkapje toegestaan en was er uiteraard geen publiek. Wel konden familie en vrienden vanuit huis meekijken via de livestream. Het was allemaal keurig geregeld.

Deelnemers

Rosalie van de Kraats (foto) mocht het spits afbijten en voor het allereerst haar 1 Baton routine laten zien. Zij plaatste zich in de Novice klasse met haar 1 baton. Ook Tara Slaman deed voor het eerst met het onderdeel 2 baton mee en mag voortaan uitkomen in de Intermediate klasse. Robine Neijssel promoveerde met haar 1 baton naar de Intermediate en Ester van Harten plaatste zich voor de voorrondes van het NK met hetzelfde onderdeel.  Djarah en Irine Kleiweg wisten zich eveneens voor de NK voorrondes te plaatsen met hun Duo Dance twirl.

Het verloop van de dag was iets anders dan gewend, maar het was allemaal prima georganiseerd. De meiden en coaches zijn zeer tevreden en blij dat deelname aan wedstrijden weer mogelijk is.

Voor meer informatie over onze afdeling of Twirlen, check ook http://www.twirlafdelingillusion.nl.