In het weekend van 7 en 8 maart waren in sporthal De Dreef in Waddinxveen de kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren. Jari van der Eijk van het TOOS Turn Team uit Waddinxveen legde beslag op het goud.

Resultaten kwalificatiewedstrijden

  • Bij deze eerste van drie kwalificatiewedstrijden kwamen in categorie Jeugd 8 twee turners uit voor TOOS: Timo Boomers en Jelle Versluis. Timo kwam uit op een 24e plaats en Jelle mocht een bronzen plak in de tas steken.
  • In categorie Senior 5 turnden ook twee heren van het TOOS Turn Team: David Dautzenberg en Jari van der Eijk. David werd 12e en Jari mocht het podium op om een gouden medaille in ontvangst te nemen!
  • De turners in categorie Jeugd 9 waren verdeeld over meerdere wedstrijddelen. Auke de Lange van TOOS kwam in zijn deel uit op een negende plaats. Dirkjan Boevé turnde samen met Damian Rook in het andere deel. Dirkjan werd 15e en Damian turnde zich naar een mooie 6e plaats.
  • TOOS turner Wouter de Jong werd 8e in categorie Junior I – 8. Damian Plug kwam in categorie Junior I – 7 uit op een 20e plaats en zijn teamgenootje Victor Moons werd 14e. Pas in een later stadium wordt de doorstroming voor deze heren bekend.