Het was zaterdag 8 februari 2020 weer een feestje als vanouds: vroeg in de ochtend begon het TOOS Techniek Team met de opbouw van licht en geluid, werd de turnzaal leeggehaald, schoongemaakt en van tribunes voorzien. Al om 12 uur had zich een ware metamorfose voltrokken: er stond een waar danstheater klaar!

Middagshow boordevol variatie

Om 15 uur begon de eerste show. De allerkleinsten (sommigen pas 3 jaar oud) mochten met een schitterende afwasborstel dansen. Deze borstel was versierd met glimmertjes en bleek voor sommige kleine danseresjes een ware afleiding te zijn. Anderen hielden de passen met veel enthousiasme vol. Iets grotere meiden gingen met de rugzak op reis, vierden feest in Spaanse outfits of swingden op een cowboyhit. De nog grotere meiden hadden ook serieuze dansen: FoKus I en FoKus II dansten met veel emotie, op zoek naar zichzelf, anderen reddend uit diepe treurnis of volledig gehypnotiseerd door elkaar.

De afwisseling was een lust voor het oog!

Avondshow met 99 Luftballons

Show twee bood de grotere danseressen een podium. De MO 1-3 tienergroep die net in januari de DanceAward ontvangen had, liet zien dat ze deze trofee meer dan waard is: super energie, super uitstraling! Jinglebells, Fireball – er kwam van alles aan bod! Bijzondere vermelding waard is de dans van de donderdaggroep tieners modern. Hun spectaculaire dans No Hate Just Love hadden ze helemaal zelf gemaakt!
Knallende afsluiter van de shows was de gezamenlijke dans op, hoe kan het ook anders: ’99 Luftballons’, natuurlijk onder een gigantische hoeveelheid ballonnen!

De docenten zijn tevreden en trots op wat alle dansers hebben laten zien!
Volgend jaar weer zo’n feestje? Nee…
Volgend jaar gaat het dak er echt af, want dan bestaat TOOS 100 jaar!