Op 12 mei werden in Waalwijk de laatste kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren georganiseerd. Steijn Verhorik (foto) van het ETEC TOOS Turn Team plaatste zich voor de landelijke meerkampfinale.
Dit was de derde en laatste kwalificatiewedstrijd. Over drie wedstrijden werd bepaald hoe de startbewijzen voor de meerkampfinale (beste 12) en de toestelfinales (beste 6) werden verdeeld.

In categorie Senior 5 kwam Bas van Agten van TOOS uit op een vierde plaats. Hij heeft zich weten te plaatsen voor de meerkampfinale en voor de toestelfinales op vloer, voltige, brug en rek. Zijn teamgenootje Stefano van Kesteren turnde geen meerkamp. Zijn poging om zich te plaatsen voor de toestelfinale van vloer mislukte. Steijn Verhorik kwam voor TOOS uit in categorie Junior I – 7. Hij werd 11e en plaatste zich over drie wedstrijden als 12e voor de meerkampfinale. Ook mag hij uitkomen tijdens de toestelfinale van vloer.
Daan Koedoot van het ETEC TOOS Turn Team verdiende in categorie Senior 4 een startbewijs voor de toestelfinale op het onderdeel voltige. Jari van der Eijk werd 12e tijdens de meerkamp, en is over drie wedstrijden eerste reserve voor de meerkampfinale.