Zaterdag 7 en zondag 8 maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de 1/8-finale Turnwedstrijden voor jongens en heren turnen gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turners naar Waddinxveen om een plaats te verdienen voor de finale turnen.
Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging TOOS, doen bijna 500 turners mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turners kunnen zich plaatsen voor de ¼-finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen. Per niveau gaat een aantal turners over naar de ¼-finale van het N.K.

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens en heren turnen op de vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. De jongens en heren komen uit in de niveaus van de 1e, 2e en 3e divisie. De meeste turners trainen tussen de 5 en 10 uur per week en sommige zelfs wel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 8.40 uur, de 2e wedstrijd begint om 11.30 uur, de 3e wedstrijd om 13.20 uur en de 4e wedstrijd om 17.15 uur.
Op zondag zijn er ook 4 wedstrijden, deze hebben ongeveer dezelfde begintijden als op zaterdag.

Toeschouwers gezocht – TOOS ledenvoordeel!

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen.

Bij de ingang van de sporthal De Dreef zijn toegangskaarten te koop. Volwassenen betalen € 5,00, toegang voor kinderen is € 3,00.
Als je lid van TOOS bent, mag je met deze brief voor slechts € 2,50 naar binnen!

Hulp gezocht!!!

Bij het organiseren van zo’n grote wedstrijd komt heel veel kijken, er moet van alles worden geregeld. Denk dan aan in- en uitruimen van de sporthal, kaartverkoop en kaartcontrole, juryrunners, telcommissie, schrijven van diploma’s, catering (hapje en drankje voor alle vrijwilligers) en nog veel meer.

Maartje van de Slik, Sascha Troost, Richard Nobel en ondergetekende doen de voorbereiding van dit evenement.
In de hal van TOOS Plaza hangen intekenformulieren waarop je kan aangeven bij welk onderdeel je wilt helpen.

Vorig jaar waren er circa 100 mensen actief met het organiseren van zo´n wedstrijd. En dat was een groot succes!!!!!!

Voor meer informatie

Willem Jan Kerkhoven (0182 – 613839 / 06 – 10785526) of willemjan.henny@hetnet.nl.