Op 30 en 31 maart werden in Purmerend kwalificatiewedstrijden georganiseerd voor de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren. Jelle Versluis van het ETEC TOOS Turn Team pakte een zilveren plak en plaatst zich hiermee voor de landelijke meerkampfinale.
Dirkjan Boevé en Niels Romijn kwamen voor TOOS in actie in categorie Pupil 15. In deze kwartfinale lagen tien startbewijzen klaar voor de halve finale. Dirkjan haalde het: hij kwam uit op een 7e plaats. Niels stroomt niet door met zijn 18e plaats.

In categorie Pupil 14 deden ook twee TOOS turners mee: Auke de Lange en Naud van Egmond. In deze ronde vijftien startbewijzen voor de halve finales. Beide mannen stromen door: Auke werd 82 en Naud werd 11e. Het ETEC TOOS Turn team had ook twee turners ingeschreven in categorie Instap 16. Zowel Marijn Bancken (20e) als Olaf Kats (24e) stromen niet door naar de halve finales.

Jelle Versluis en Damian Plug kwamen uit in categorie Jeugd 8. Dit was voor hen de derde en laatste plaatsingswedstrijd. Jelle werd knap tweede en plaatste zich hiermee voor de landelijke meerkampfinale. Voor Damian waren de druiven zuur. Hij werd vijfde en is eerste reserve voor de finale.
In dezelfde categorie vertoonden ook TOOS turners Timo Boomers en Victor Moons hun kunsten – maar dan in een ander wedstrijddeel. Ook voor hen was dit de derde en laatste plaatsingswedstrijd. Zowel Victor (9e) als Timo (18e) kon zich niet mengen in de strijd om de startbewijzen voor de finale.