Dance2Demo (of juist Dance2Impress?) in Nieuwegein

Op zaterdag 30 maart was er een Dance2Demo in Nieuwegein. Nieuwe indeling, dus soms verwarring, want eerst was er een gewone demo en daarna een Impress gedeelte. Dat laatste houdt in dat je graag tips wilt ontvangen van de juryleden (selecteerders heten ze) en je puntenaantal, zodat je weet wat er nog beter kan aan de dans en de uitvoering en je misschien zelfs op het NK in Ahoy kan komen. Dan moet je wel voldoende punten halen. Met spanning stonden de groepen dan ook op de vloer.

We begonnen met de Tieners moderne dans die hun “Keep Your Head Up” dans van stagiaire Virginia nogmaals lieten zien. Wij konden er al van genieten op onze Toos Gaat Online-show. Helaas waren de meiden door veel afzeggingen maar met zijn vijven, maar die 5 deden dubbel hun best en gingen echt super gelijk!

Daarna mocht de Kidz Move met hun dans met het huisje. “Home” werd ook hier met veel enthousiasme gedanst. Het was extra spannend voor deze meiden, want ze wisten niet zeker of we wel met een kast konden dansen op deze demo. Maar ook dat is weer gelukt met hulp van de FoKus II meiden. Het hele publiek klapte mee tijdens deze leuke dans.

Toen mocht Flow! spetteren. Hun “Katchi” dans kwam weer goed uit de verf en op een paar kleine missers na ging deze geweldig. Leuke lichteffecten zorgden voor een mooie omlijsting van deze dans.

Na een korte pauze mocht groep 678 van de maandag hun dans laten zien. Ook hier een kleinere groep dan we gewend waren, omdat er ook turnwedstrijden waren op dezelfde dag. “I See Love” werd door de meiden met veel liefde gedanst, en hoewel er wel veel zenuwen waren, ging het voor deze meiden toch heel erg goed. Toppers!

Toen mocht FoKus II hun mooie “Lovely” dans laten zien. In tegenstelling tot de titel, gaat de tekst helemaal niet over het fijne lovely, maar juist over een depressie en je naar voelen. Dat kunnen deze meiden best goed uitbeelden. Er was bovendien extra hard gewerkt aan de techniek: gestrekte armen, gepointe tenen, een goede 2e positie uitgedraaid (bijna bij iedereen gelukt) en zoveel mogelijk op elkaar letten, zodat je gelijk gaat. Deze dans werd dan ook met een extra hard applaus beëindigd.

Als laatste mocht Flow! nog een keer. Deze “Fortnite” dans (die met de opblaasbare geweren) ging zoals verwacht lekker sterk en strak. De juf was weer tevreden over het resultaat.

Helaas geen trofeeën meegebracht deze keer, maar dat kwam ook omdat de nieuwe versie van de demo’s, deze Impress, alleen trofeeën geeft aan de groepen die de meeste punten weten te halen. Deze werden gegeven (en ook terecht) aan 3 heel mooie en aparte moderne dansen. Al met al een zeer geslaagde middag.