23 mei 2016  |  Turn Team Dames

Zilver voor Nadia Koedoot in NK-Finale

Turnsters TOOS presteren goed in NK-finale

Turnsters Nadia Koedoot en Kristina Tergau van Dans- en Turnvereniging TOOS Waddinxveen hebben uitstekend gepresteerd op de NK-finale van de 3e divisie, die afgelopen weekend plaats vond in Dordrecht. Nadia Koedoot haalde bij de senioren een zilveren plak op de toestelfinale balk. Kristina Tergau nam het in de meerkampfinale op tegen de beste jeugdturnsters uit heel Nederland. Ze bereikte een knappe 8e plaats.

Beide turnsters hebben een prima wedstrijdseizoen achter de rug. Ze behaalden allebei – via diverse voorronden – de meerkampfinale van het Bondskampioenschap van de KNGU. Kristina Tergau won tijdens de eerste districtswedstrijd in Amsterdam een gouden medaille. Nadia Koedoot veroverde in de halve finale in Wieringerwerf een bronzen plak en in de districtswedstrijd in Amsterdam een gouden medaille. Tijdens de Open Bredase Turnkampioenschappen (OBTK) in Breda beklom de studente Communicatie eveneens het hoogste podium.

Coach René Kleiweg is dan ook trots. ,,Dat Nadia en Kristina zoveel turnsters uit heel Nederland achter zich hebben gelaten, is al een prestatie op zich. Maar die zilveren medaille in de NK-finale? Die heeft voor ons bij TOOS een gouden randje.’’