26 november 2013  |  Turn Team Heren

Zilver voor heren TOOS bij Nationale Team Cup

In het weekend van 23 en 24 november werden in Zwijndrecht de Nederlandse Kampioenschappen herenturnen voor clubteams georganiseerd, beter bekend als de Nationale Team Cup. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen deed mee met vijf teams. De senioren in de tweede divisie legden beslag op een fraaie tweede plaats.

In categorie Instap 10 in de tweede divisie was TOOS vertegenwoordigd met een team, bestaande uit Victor Moons, Wouter de Jong, Nils Eriks, Steijn Verhorik en Rik Tijhuis. Deze jonge mannen zetten een prima prestatie neer met een achtste plaats. Hun clubgenootje Jelle Versluis was gastturner in een team van Velocitas Gouda in dezelfde categorie. Dit team eindigde als 15e.
Ook TOOS turner Davey Qualm deed als gastturner mee in een team van Velocitas in categorie Pupil 8, 2e divisie. Een goede wedstrijd bracht dit team op een zesde plaats.

In categorie Jeugd 7, 2e divisie, deed het ETEC TOOS Turn Team mee met: Luc Verwijs, Stefano van Kesteren, Niels van der Sluis, Michael Stam en Roeland Sleijpen. Door enkele blessures kon dit team helaas niet meedoen om de prijzen: de tiende plaats was hun deel.

Pim Luiten, Bart Kerkhoven, Bas van Prooijen, Swen van Diggele en Wessel van den Berg vormden een team in categorie Senior 5, 3e divisie. Door last-minute wijzigingen in het reglement werd dit een chaotische wedstrijd. De TOOS turners lieten zich echter niet afleiden en kwamen uit op een zevende plaats.

Het ETEC TOOS Turn Team had twee teams ingeschreven in categorie Senior 4, 2e divisie. Team 1 bestond uit Jari van der Eijk, Erik Koppenaal, Bas van Agten, Daan Koedoot en Laurens de Vries. Een uitstekende wedstrijd werd beloond met het zilver. In team 2 kwamen Richard Nobel, Menno Versluis, Boaz Floor, Farenty van Staveren en Wouter de Graaff in actie. Ook deze heren deden het prima, en misten helaas het podium: ze kwamen uit op een vierde plaats.

Zilver voor heren TOOS bij Nationale Team Cup

Het zilveren team, v.l.n.r. Jari van der Eijk, Bas van Agten, Daan Koedoot, Erik Koppenaal en Laurens de Vries.