23 april 2018  |  Turn Team Heren

Zilver voor Erik Koppenaal

Erik Koppenaal van het ETEC TOOS Turn Team met zijn zilveren medaille.

Op 22 en 23 april werden in Kampen kwalificatiewedstrijden georganiseerd voor het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. Erik Koppenaal van het ETEC TOOS Turn Team veroverde bij deze wedstrijden een zilveren plak.

In categorie Junior II – 6 kwamen drie turners van TOOS in actie: Roeland Sleijpen, Niels van der Sluis en Stefano van Kesteren. Voor deze heren was dit de laatste van drie kwalificatiemomenten, met twaalf startbewijzen beschikbaar voor de landelijke meerkampfinale. Stefano werd 23e en Roeland eindigde als 10e. Voor beiden was dit helaas niet voldoende voor een finaleplaats. Niels had zich al eerder verzekerd van een startbewijs voor de meerkampfinale.

TOOS turners Jari van der Eijk, Daan Koedoot, Bas van Agten en Erik Koppenaal kwamen uit in categorie Senior 5 en turnden ook hun laatste kwalificatiewedstrijd. Erik werd knap tweede, Bas vijfde, Jari achtste en Daan negende. Alle vier heren waren al zeker van een startbewijs voor de meerkampfinale.

Wouter de Jong van het ETEC TOOS Turn Team deed mee in categorie Jeugd 9. Voor hem was dit de halve finale met ook twaalf startbewijzen voor de landelijke finale. Wouter turnde een zeer goede wedstrijd en veroverde met een achtste plaats en plekje in de finale.

Teamgenoot Swen van Diggele flikte hetzelfde kunstje in categorie Senior 6. In zijn halve finale turnde hij zeer sterk en kwam hij precies uit op een twaalfde plaats, genoeg voor een plek in de finale!