17 januari 2018  |  Turn Team Heren

Zes medailles voor ETEC TOOS Turn Team in Alblasserdam

Twee van de medaillewinnaars: Jelle Versluis en Julian van Herk

Zaterdag 13 januari werden in Alblasserdam de eerste districtswedstrijden herenturnen georganiseerd. Het ETEC TOOS Turn Team had veertien turners afgevaardigd en keerde huiswaarts met maar liefst zes medailles.

Dit seizoen is een nieuwe opzet gestart, waarbij de turners zich in een aantal categorieën via het district moeten plaatsen voor de landelijke kwartfinale. Dit gaat op basis van een vastgesteld percentage. De doorstroming wordt vastgesteld na twee districtswedstrijden.

In categorie Pupil 15 (1e jaars) werd het ETEC TOOS Turn Team vertegenwoordigd door Damian Rook, Dirkjan Boevé en Niels Romijn. Een prima wedstrijd leverde Damian een 8e plaats op, Niels werd 13e en Dirkjan eindigde als 16e. In dezelfde categorie, maar dan bij de tweedejaars kwam Timo Boomers uit op een mooie 11e plaats.

Jelle Versluis was de beste in categorie Pupil 13 en kreeg het goud omgehangen. In categorie Pupil 14 kwamen drie heren van het ETEC TOOS Turn Team in actie: Auke de Lange, Naud van Egmond en Julian van Herk. Julian pakte verrassend een bronzen plak, Naud eindigde als 6e en Auke werd 7e. Jorn Brouwer kwam in categorie Instap 15 uit op een 7e plaats.

Het ETEC TOOS Turn Team had drie heren ingeschreven in categorie Junior II – 6: Stefano van Kesteren, Roeland Sleijpen en Niels van der Sluis. Niels pakte een zilveren plak, op de voet gevolgd door Roeland, die het brons wegkaapte. Stefano eindigde als 5e.

Wouter de Jong deed het zeer goed in categorie Jeugd 9 en pakte verdiend het goud. Swen van Diggele was goed voor zilver in de categorie Senior 6.