16 november 2014  |  Turn Team Dames

Wederom prijzen voor TOOS tijdens springwedstrijden

Zaterdag 15 november  vonden in Bodegraven de regionale springwedstrijden plaats. Het Toos Turnteam 4e en 5e divisie deed hieraan mee met 2 teams.

’s Morgens was het de beurt aan de meiden van 10 tot 12 jaar. De groep bestaande uit Rosa Boekhorst, Nienke Verweij, Nicole Esveldt,  Milou Verbakel,  Lonne de Lange, Alyssa Burger en een nieuwe aanwinst in deze groep Alicia Huizer kwamen uit op 4 onderdelen.

De groep begon op het onderdeel trampoline kast en haalde met een puntentotaal van 12,34 net niet het podium en kwam op een vierde plaats terecht.
Vervolgens turnden de meiden het onderdeel plankoline kast. Een hele nette oefening en deze werd beloond met een tweede plaats met een puntentotaal van 13,32.
Na dit onderdeel kwam de trampoline een onderdeel waarbij het heel erg aankomt op spanning. De dames turnden netjes, maar een prijs hadden we hier niet verwacht. Toch werd het team hier met een hoge score van 14,19 derde.
Als laatste kwamen de turnsters uit op de vloer. Een onderdeel met 16 tegenstanders, maar een  sterk onderdeel van de meiden.  En dat was zeker te zien aan de mooie oefening. Met een puntentotaal van 14.4 pakte de meiden hier het goud!
Een topprestatie van de dames omdat we vorig jaar tijdens de springwedstrijden met geen enkele prijs naar huis gingen.

In de middag was het de beurt aan de dames van 8 en 9 jaar. In deze groep kwam het andere deel  van de 4e en 5e divisie selectie aan de beurt. Het team met veel debutanten bestaande uit Lynn Duiker,  Storm van Hagen, Jasmijn van Rooijen, Esmée van Wichen,  Kyra Minnema,  Nora Straver,  Maud Van Ringelenstein en nog een aanwinst voor de 4e 5e divisie selectie Naomi Verweij turnden ook op 4 onderdelen.

De groep startte in de middag op plankoline kast, waarbij de dames 11 tegenstanders hadden. Een keurige strakke oefening met een mooi puntentotaal van 13,72 en deze werd dan ook beloond met een 1e plaats!
Vervolgens kwamen de dames uit op het onderdeel trampoline. Netjes maar ook hier geen prijzen verwacht. Toch werden de dametjes hier met een puntentotaal van 13,92 net als de ochtendgroep derde.
Na de trampoline kwam de trampoline kast. Een mooie oefening met hier en daar wat kleine foutjes. Toch was dit voldoende om met een puntentotaal van 11,64 ook hier de derde prijs mee naar Waddinxveen te nemen.
De meiden sloten af  met het onderdeel vloer. Turnden netjes maar haalde een aantal oefeningen door elkaar waardoor het team op vloer net buiten de prijzen viel.

Nu gaan beide teams hard trainen voor het competitie seizoen dat voor enkele dames zal starten op zaterdag 10 januari.