04 februari 2013  |  Turn Team Heren

Vijftien turners TOOS naar kwartfinales

In het weekend van 2 en 3 februari werden in Tilburg de achtste finales van het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren georganiseerd. Van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen kwamen zeventien turners in actie, waarvan er vijftien zich wisten te plaatsen voor de kwartfinales.

Jelle Jacobs en Davey Qualm kwamen uit in categorie Pupil 9. Jelle turnde een prima wedstrijd en mag met zijn 18e plaats door naar de kwartfinales. Davey gaat hem daar vergezellen met zijn uitstekende zesde plaats.

Wouter de Jong en Nils Eriks vertoonden hun kunsten in categorie Instap 10. In een sterk deelnemersveld viel voor deze heren het doek. Wouter eindigde als 31e en Nils werd 28e, waarmee ze niet doorstromen.

Luc Verwijs, Niels van der Sluis en Stefano van Kesteren van het ETEC TOOS Turn Team deden mee in categorie Jeugd 7. Niels kwam uit op een 25e plaats en stroomt hiermee door naar de volgende ronde. Stefano turnde een prima werdstrijd en werd knap achtste. Luc kwam uiteindelijk net te kort voor het podium en werd vijfde.

In categorie Junior I – 6 turnden Pim Luiten, Bart Kerkhoven en Laurens de Vries voor TOOS. Laurens turnde een aangepast programma i.v.m. een enkelblessure. Als 26e mag hij wel door naar de kwartfinales. Pim en Bart deden het beiden erg goed. Pim kwam uit op een mooie vierde plaats en Bart pakte het goud.

Het laatste wedstrijddeel van de zaterdag was het toneel voor vijf TOOS turners: Swen van Diggele in categorie Junior II – 6, en Richard Nobel, Farenty van Staveren, Bas van Agten en Boaz Floor in categorie Senior 4. Door eerdere vertraging, begon deze wedstrijd pas om half acht ’s avonds. Na een halve wedstrijd werd om veiligheidsredenen besloten om niet verder te gaan en alle turners door te laten stromen naar de kwartfinales.

Op zondag kwamen nog twee heren van het ETEC TOOS Turn Team in actie. Victor Moons deed het prima in categorie Benjamin 10 en mag als 17e door naar de kwartfinales. Roeland Sleijpen kwam in categorie Pupil 8 uit op een mooie 13e plaats en ook hij stroomt door naar de volgende ronde.