13 mei 2013  |  Turn Team Heren

Vijf turners TOOS naar landelijke finale

Op 11 mei werd het eerste deel van de halve finales heren turnen georganiseerd, op weg naar de Nederlandse Kampioenschappen. Vijf heren van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen wisten zich te kwalificeren voor de landelijke meerkampfinale.

Naast de halve finales, was dit weekend ook het podium voor de finale van de vierde divisie. Voor TOOS kwam Wout de Vos uit in categorie Pupil 10. Hij turnde een goede wedstrijd, maar moest constateren dat de concurrentie een maatje te groot was. Hij eindigde als 20e.

Bij de halve finales kwamen Daan Koedoot en Jari van der Eijk uit in de 1e divisie, categorie Junior II – 4. Jari moest flink aan de bak na een grote fout op het toestel voltige, maar eindigde uiteindelijk als 11e en mag zich hiermee opmaken voor de landelijke meerkampfinale. Daan turnde ook zeker geen foutloze wedstrijd, maar hij gaat zijn teammaatje vergezellen met zijn 10e plaats.

Erik Koppenaal turnde ook in de eerste divisie, categorie Junior I – 5. Hij kwam sterk voor de dag en mocht het podium op voor een zilveren medaille. Daarmee plaatste hij zich ook voor de Nederlandse Kampieonschappen.

In de tweede divisie, categorie Senior 4, kwamen vier heren van het ETEC TOOS Turn Team in actie: Bas van Agten, Boaz Floor, Farenty van Staveren en Richard Nobel. Richard en Farenty haalden het niet: met een 24e respectievelijk 21e plaats is hun wedstrijdseizoen ten einde. Bas en Boaz mogen zich ook op gaan maken voor de landelijke meerkampfinale. Bas eindigde op een 6e plaats en Boaz werd 12e.

Hiermee zijn de eerste zes TOOS turners zeker van een finaleplaats. Op 25 mei wordt in Leek in Groningen het tweede deel van de halve finales gehouden met nog eens negen heren van TOOS in actie.