28 mei 2013  |  Turn Team Heren

Vier turners TOOS naar Landelijke Finale

 Zaterdag 25 mei werd in Leek het tweede deel van de halve finales van de Nederlandse Kampioenschappen voor herenturnen georganiseerd. Het ETEC TOOS Turn Team was met acht heren afgereisd naar Groningen en wist daar beslag te leggen op vier startbewijzen voor de landelijke meerkampfinale!

De beste veertien turners van deze halve finales plaatsten zich direct voor de meerkampfinale. Daarnaast lagen er startbewijzen klaar voor de landelijke toestelfinales, voor de beste zes turners per toestel.

Roeland Sleijpen beet het spits af in categorie Pupil 8. Hij turnde een goede wedstrijd, maar maakte met zijn 20e plaats geen aanspraak op doorstroming naar de finale. Davey Qualm van het ETEC TOOS Turn Team kwam uit in categorie Pupil 9. Hij kwam ook net te kort met zijn 18e plaats. Wel plaatst hij zich voor de toestelfinale op het onderdeel voltige.

In categorie Jeugd 7 kwamen drie TOOS turners in actie: Luc Verwijs, Niels van der Sluis en Stefano van Kesteren. Het werd een spannende middag voor deze drie mannen in de strijd om de startbewijzen voor de finale. Niels kon door een schouderblessure helaas niet turnen op het onderdeel brug. Hij was hierdoor kansloos voor de meerkampfinale, maar plaatste zich wel voor de toestelfinales van vloer en ringen. Luc kroop door het oog van de naald en haalde de finale met zijn 13e plaats. Tevens mag hij de toestelfinale van het onderdeel rek turnen. Stefano mag ook naar de meerkampfinale met een mooie 10e plaats.

Bart Kerkhoven, Pim Luiten en Laurens de Vries van het ETEC TOOS Turn Team kwamen uit in categorie Junior I – 6. Ook in deze categorie zat het zeer dicht op elkaar en bleken kleine foutjes erg duur. Laurens turnde zeer constant en kon ondanks een aangepaste oefenning op vloer een bronzen medaille in de tas steken. Naast een plaats in de meerkampfinale, zal hij ook uitkomen in de toestelfinales van voltige en brug. Bart maakte een fout tijdens zijn nieuwe oefening aan de rek. Waar een plaats op het podium haalbaar leek, was hij zeer blij met zijn 11e plaats en een startbewijs voor de meerkampfinale. Hij zal ook de toestelfinale op vloer mogen turnen. Pim werd de pechvogel van de dag. Met zijn 15e plaats op 0.20 van de nummer 14 ziet hij de meerkampfinale aan zijn neus voorbij gaan. Gelukkig plaatste hij zich wel voor de toestelfinales van voltige en ringen.