23 januari 2012  |  Turn Team Heren

Vier maal goud voor turners TOOS

Op zaterdag 21 januari werd in Alphen aan den Rijn het eerste deel van de Regionale Kampioenschappen voor herenturnen georganiseerd. De heren van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen keerden huiswaarts met liefst vier gouden plakken!

In totaal kwamen 14 turners van TOOS in actie. Nils Eriks en Wouter de Jong turnden hun eerste echte turnwedstrijd in categorie Benjamin 10, talentdivisie. Deze jonge mannen leken echter minder zenuwen te hebben dan hun ouders op de tribune. In een sterk veld van 29 turners werd Nils keurig 20e en werd Wouter fraai 16e.

Luc Verwijs en Stefano van Kesteren kwamen uit in categorie Pupil 7, 1e divisie. De heren eindigden op de respectievelijk 7e en 6e plaats.

Swen van Diggele turnde een zeer goede wedstrijd in categorie Junior I – 8, 4e divisie en miste op een haar na het podium: hij werd 4e.

Pim Luijten, Bart Kerkhoven en Laurens de Vries turnden namens het ETEC TOOS Turn Team in categorie Junior I – 6, 2e divisie. Pim kon nog geen volledige wedstrijd draaien i.v.m. een schouderblessure. Bart en Laurens deden mee om de podiumplaatsen. Bart werd tweede en Laurens liet zich kronen tot Regionaal Kampioen.

In categorie Junior I – 5, 1e divisie, deden Jari van der Eijk en Daan Koedoot mee voor TOOS. Ook deze mannen streden om het eremetaal. Met het kleinst mogelijke verschil van 0.05 pnt besliste Daan de strijd, hij pakte het goud, het zilver was voor Jari.

Wessel van den Berg deed het zeer goed in categorie Jeugd 6, 1e divisie en werd Regionaal Kampioen.

Het ETEC TOOS Turn Team had twee heren ingeschreven in categorie Junior II – 6, 3e divisie: Farenty van Staveren en Boaz Floor. Beide heren deden het prima. Boaz kwam net te kort voor de ereplaatsen en werd 6e, Farenty kon een zilveren medaille in de tas steken.

Tenslotte vertoonde Bas van Agten zijn kunsten in categorie Senior 4, 2e divisie. Hij turnde een zeer solide wedstrijd en pakte het goud.

Een mooie start van het nieuwe seizoen voor de heren van het ETEC TOOS Turn Team. Zaterdag 28 januari vindt deel twee van de Regionale Kampioenschappen plaats. Dit zal gebeuren in sportcomplex TOOS Plaza in Waddinxveen, waar tussen ’s ochtends acht en ’s avonds acht ruim 200 turners hun opwachting zullen maken.