11 februari 2014  |  Turn Team Heren

Veertien turners TOOS naar kwartfinales

In het weekend van 8 en 9 februari warden in Tilburg de achtste finales van het Nederlands Kampioenschap herenturnen georganiseerd. Het ETEC TOOS Turn Team was vertegenwoordigd met zestien turners, waarvan veertien zicht wisten te plaatsen voor de kwartfinales.

Categorie Jeugd 8 was het toneel voor drie TOOS turners: Jelle Jacobs, Wout de Vos en Michael Stam. Michael deed het het beste en kwam uit op een 13e plaats, Jelle eindigde als 24e en Wout werd 34e. Voor Wout viel het doek. Michael en Jelle kunnen zich opmaken voor de kwartfinales.

Swen van Diggele kwam in categorie Junior 6 – II uit op een 25e plaats en plaatste zich hiermee ook voor de kwartfinales.

In categorie Senior 5 deed TOOS turner Luis Huisman mee. Hij kon opgelucht ademhalen na een fout op voltige. Als 24e mag hij ook deelnemen aan de kwartfinales.

Categorie Instap 10 was het toneel voor maar liefst vijf heren van het ETEC TOOS Turn Team: Wouter de Jong, Nils Eriks, Rik Tijhuis, Steijn Verhorik en Victor Moons. Deze jonge mannen deden het zeer goed en mogen zich alle vijf opmaken voor de kwartfinales. Rik kwam uit op een 17e plaats, Steijn werd 16e, Wouter eindigde als 9e, Victor werd 6e en Nils werd zeer knap 2e!

Jelle Versluis kan zich met een zeer knappe achtste plaats in categorie Benjamin 10 ook op gaan maken voor de kwartfinales. Davey Qualm zal hem daar gaan vergezellen. Ondanks een polsblessure eindigde hij als 14e in categorie Pupil 8.

Tenslotte kwamen Roeland Sleijpen, Niels van der Sluis, Luc Verwijs en Stefano van Kesteren van het ETEC TOOS Turn Team in actie in categorie Jeugd 7. Niels turnde een ongelukkige wedstrijd en stroomt niet door. Luc, Stefano en Roeland plaatsten zich wel voor de kwartfinales.