25 maart 2013  |  Turn Team Heren

Veertien turners TOOS naar halve finales

In het weekend van 23 en 24 maart werden in Waspik de tweede kwartfinales georganiseerd op weg naar het Nederlands Kampioenschap herenturnen. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen vaardigde in totaal 18 turners af, waarvan 14 turners zich plaatsten voor de halve finales.

Bij deze kwartfinales lagen 28 startbewijzen per categorie klaar voor de halve finales. In categorie Instap 10 viel het doek voor TOOS turners Wouter de Jong en Nils Eriks met een 49e respectievelijk 54e plaats.

Roeland Sleijpen en Michael Stam kwamen uit in categorie Pupil 8. Michael redde het niet met zijn 50e plaats. Roeland gaat als 25e door naar de halve finales.

In categorie Junior I – 6 turnden drie heren van TOOS: Pim Luiten, Laurens de Vries en Bart Kerkhoven. Alle drie heren mogen naar de halve finales. Bart eindigde knap als vierde, Laurens werd zesde en Pim kwam uit op een 13e plaats.

Ook in categorie Jeugd 7 zullen drie TOOS turners uitkomen in de halve finales. Luc Verwijs behaalde een mooie 5e plaats, Stefano van Kesteren eindigde als 12e en Niels van der Sluis mag door met zijn 20e plaats.

Ook Bas van Prooijen verzekerde zich van een startbewijs voor de halve finales, met zijn 12e plaats in categorie Junior II – 5.
Victor Moons leek ook af te stevenen op een plek bij de beste 28 in categorie Benjamin 10. Echter moest hij op het laatste toestel toch capituleren: hij eindigde als 33e.

In categorie Junior II – 4 turnden Daan Koedoot en Jari van der Eijk van het ETEC TOOS Turn Team. Daan eindigde als vijfde en Jari werd zesde, ruim voldoende voor een plaats in de halve finales.

Ook de vier TOOS turners in categorie Senior 4 kunnen zich opmaken voor de halve finales. Bas van Agten kwam uit op een zevende plaats, Boaz Floor werd 14e, Farenty van Staveren eindigde als 26e en Richard Nobel werd 27e.