24 maart 2014  |  Turn Team Heren

Veertien turners TOOS naar halve finales

Zaterdag 22 en zondag 23 maart werd in sporthal De Dreef in Waddinxveen de tweede kwartfinale georganiseerd van het Nederlands Kampioenschap herenturnen. Van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen kwamen maar liefst twintig heren in actie, van wie er veertien zich wisten te plaatsen voor de halve finale.

Bij deze kwartfinale lagen er startbewijzen klaar voor de halve finale, voor de beste 60% van de turners per categorie.

Vijf heren van TOOS kwamen in actie in categorie Instap 10: Wouter de Jong, Nils Eriks, Victor Moons, Rik Tijhuis en Steijn Verhorik. Nils kwam in dit sterke deelnemersveld uit op een keurige 14e plaats en mag zich op gaan maken voor de halve finale. Hetzelfde geldt voor Victor en Wouter met hun 30e en 39e plaats. Voor Steijn en Rik viel het doek. Hun wedstrijdseizoen is voorbij met een 60e en 68e plaats.

Davey Qualm van het ETEC TOOS Turn Team turnde een prima wedstrijd in categorie Pupil 8. Met zijn 17e plaats verdiende ook hij een startbewijs voor de halve finale.

Luis Huisman kwam uit in categorie Senior 5. Na vier toestellen was er geen vuiltje aan de lucht. Voltige als vijfde toestel leidde zijn ondergang in. Na een compleet mislukte oefening kwam hij uiteindelijk uit op een 38e plaats: niet voldoende voor een plaats in de halve finale.

Vier TOOS turners vertoonden hun kunsten in categorie Jeugd 7: Niels van der Sluis, Stefano van Kesteren, Roeland Sleijpen en Luc Verwijs. Niels redde het niet. Ondanks een goede wedstrijd was zijn 28e plaats niet voldoende voor doorstroming. Roeland, Stefano en Luc mogen wel naar de halve finale met hun resp. 18e, 17e en 7e plaats.

Erik Koppenaal, Laurens de Vries, Jari van de Eijk en Daan Koedoot turnden voor TOOS in categorie Junior II – 4. Erik pakte een bronzen plak en stroomt hiermee door naar de halve finale. Zijn drie teamgenootjes zullen hem vergezellen: Laurens werd 4e, Daan 6e en Jari eindigde als 10e.

Van het ETEC TOOS Turn Team kwamen Farenty van Staveren, Boaz Floor, Bas van Agten, Richard Nobel en Bas van Prooijen in actie in categorie Senior 4. Richard en Farenty hadden hun dag niet, en met hun 24e en 25e plaats zit hun wedstrijdseizoen erop. Bas van Agten (6e), Bas van Prooijen (9e) en Boaz (10e) plaatsten zich wel voor de halve finale.

Naast deze sportieve successen, verliep ook de organisatie op rolletjes. Met de hulp van vele vrijwilligers van TOOS was het een zeer geslaagd wedstrijdweekend.