20 januari 2014  |  Turn Team Heren

Veel eremetaal voor TOOS turners bij Regionale Kampioenschappen

Op zaterdag 18 januari werd in Alphen aan den Rijn het eerste deel van de Regionale Kampioenschappen herenturnen georganiseerd. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen was met negentien heren actief bij deze wedstrijden, en keerde huiswaarts met maar liefst acht medailles.

Jelle Versluis turnde zijn eerste individuele wedstrijd in de categorie Benjamin 10. In een sterk deelnemersveld pakte hij zeer verrassend een zilveren plak!

Michael Stam, Wout de Vos en Jelle Jacobs kwamen voor TOOS uit in categorie Jeugd 8. Deze drie heren turnen dit voor het eerst in de keuzeoefenstof en lieten al prima oefeningen zien. Michael werd 12e, Jelle 21e en Wout 25e.

In categorie Jeugd 7 turnden Luc Verwijs, Niels van der Sluis, Roeland Sleijpen en Stefano van Kesteren van het ETEC TOOS Turn Team. Roeland deed het uitstekend tijdens zijn debuut in deze categorie en werd 5e. Stefano turnde een zeer sterke wedstrijd en werd gehuldigd als Regionaal Kampioen. Niels en Luc konden niet voluit turnen door blessures en kwamen uit op een 11e en 12e plaats.

Swen van Diggele deed het prima in categorie Junior II – 6 en eindigde als 9e. De TOOS turners Pim Luiten en Bart Kerkhoven kwamen uit in categorie Junior II – 5. Beide heren turnden naar behoren. Pim kwam uit op een vijfde plaats, Bart mocht een bronzen medaille in de tas steken.

Luis Huisman turnt sinds kort bij het ETEC TOOS Turn Team. Hij komt bij OKK Ouderkerk vandaan en liet zien wat in zijn mars te hebben. Een goede wedstrijd in categorie Senior 5 bracht hem op een mooie 10e plaats.

Jari van der Eijk en Daan Koedoot vertoonden hun kunsten in categorie Junior II – 4. Daan turnde aangepast i.v.m. een blessure, maar eindigde toch nog als derde. Jari deed het beter en werd Regionaal Kampioen.

In de categorie Senior 4 kwamen maar liefst vijf heren van TOOS in actie: Bas van Agten, Richard Nobel, Boaz Floor, Farenty van Staveren en Bas van Prooijen. Voor de laatstgenoemde Bas was het zijn debuut bij de senioren. Hij deed het zeer goed en mocht zich zeer verrassend laten huldigen tot Regionaal Kampioen! Het podium werd TOOS-geel, want Bas van Agten eindigde als tweede en Boaz werd derde. Richard kwam uit op een 6e plaats en Farenty werd 7e.

Zaterdag 25 januari wordt het tweede deel van de Regionale Kampioenschappen gehouden in TOOS Plaza in Waddinxveen. Ruim 200 turners zullen deze dag in actie komen, met ook zes turners van TOOS.

TOOS turners in de prijzen op de districtskampioenschappen turen heren

Het gele TOOS podium: v.l.n.r. Bas van Agten, Bas van Prooijen en Boaz Floor