08 juni 2018  |  Gym / Turnen

Goede resultaten bij clubkampioenschappen TOOS

In het weekeinde van 8/9 juni zijn de clubkampioenschappen gehouden bij de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Bijna 170 turners en turnsters van het recreatieve turnen en het wedstrijd turnen van TOOS met in totaal bijna 680 oefeningen hebben in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Natuurlijk werden de wedstrijden gehouden in TOOS Plaza  aan de Staringlaan.
Nieuw dit jaar was dat een deel van het turnteam van TOOS, de selectiegroep turnen, ook aan de wedstrijden van de recreanten hebben meegedaan. Dit om aan elkaar te laten zien, en aan het publiek, wat er allemaal met turnen mogelijk is.

Vrijdagmiddag was tijdens het eerste deel van deze kampioenschappen het de beurt voor alle jongens van TOOS. In een redelijk bezochte Sportzaal van TOOS Plaza, streden de turners in de zaal in een vlotte en gezellige wedstrijd voor de eerste prijzen. Verdeeld over diverse groepen lieten zij zien dat gymmen en turnen vooral leuk is om te doen. De jongens moesten hun wedstrijd turnen op de toestellen; brug, ringen, trampoline, tumblingbaan, rekstok, vloer en diverse sprongsituaties.

Bij de jongens vielen de 1e plaatsen als volgt:

Zij mogen zich allemaal clubkampioen noemen!

Zaterdag was het de beurt aan alle  meisjes tot 16 jaar binnen de vereniging.

Allereerst was het de beurt aan de kleuters van TOOS. We vonden dat de kinderen te klein voor een wedstrijd zijn maar in een soort demo hebben de kinderen laten zien wat ze hebben geleerd op de lessen. Er werd gedanst, gesprongen, een spelletje gedaan en een grote klim- en klauterbaan bedwongen. Ze deden het allemaal heel goed en alle kinderen kregen na afloop een echt diploma.

In de eerste wedstrijd op zaterdag begonnen de meisjes van groep 3-4. Zij turnden op de toestellen balk, lange mat, rekstok en grote trampoline. In een goed bezochte wedstrijd met veel ouders en bekenden lieten de meisjes zien dat ze in het afgelopen jaar veel geleerd hebben. Voor veel van deze meisjes was het ook de eerste wedstrijd bij de Gymnastiek, dus best wel een beetje spannend. Maar met de steun van papa of mama en de leiding kwamen ze er wel doorheen. Bij deze meisjes vielen de 1e plaatsen als volgt:

De tweede wedstrijd van die dag was voor de meisjes van de groepen 5-6 van de basisschool en ook de recreanten plus groep. Zij turnde ook op dezelfde toestellen. De meeste meisjes hadden al eerder aan de clubkampioenschappen meegedaan en daarom was het voor hen iets minder spannend. Aan deze wedstrijd deden 54 meiden mee, samen met het vele publiek was het een drukke boel. In een snelle wedstrijd werden de eerste prijzen door de volgende meisjes gewonnen:

Als laatste wedstrijd waren de clubkampioenschappen van TOOS voor de meisjes van groep 7/8 en klas 1/2/3.
De uitslag van de nummers 1 was hierbij als volgt:

Behalve de prijzen die er per categorie te verdienen waren, was er ook nog een wisselbeker te verdienen, namelijk de Jeugdbeker voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal.
Bij de meisjes werd deze beker dit jaar gewonnen door Frederiek Verlaan met 35,7 p., de Jeugdbeker voor turners tot 13 jaar werd dit jaar wederom gewonnen door Daniel Rijnbeek met 35,3 p.
De laatste beker voor de beste turnster vanaf 13 jaar werd gewonnen door Marije Baron met 34,6 p..

Alle turners en turnsters die een podiumplaats hadden gehaald kregen een medaille en alle andere turners en turnsters kregen een mooi diploma met hun puntentotaal.
In totaal zijn er dit weekend 66 medailles en drie bekers bij TOOS uitgereikt.
TOOS kan terug kijken op een druk maar zeer geslaagd weekend.

Hieronder de uitslagen van de wedstrijden die dit weekend zijn gehouden.

Uitslag jongens clubkampioenschappen 2018

Uitslag meisjes 3-4 clubkampioenschappen 2018

Uitslag meisjes 5-6 clubkampioenschappen 2018

Uitslag meisjes 7-8 clubkampioenschappen 2018