05 november 2016  |  Gym / Turnen

Uitslag Jump In

Zaterdag 5 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS.

Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 130 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Reflex uit Reeuwijk, Heres uit Bodegraven, UDI uit Bodegraven en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen.

Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.
De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.
Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat of andere sprongbanen in de Danszaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza.

Er was dit jaar een drukke ochtend en een gezellige snelle middagwedstrijd met drie nivo´s, groep 5-6 en groep 7-8 van de basisschool en middelbaar onderwijs.
In de categorie groep 5-6 won TOOS-2 een 2e plaats bij het onderdeel trampoline. De overige prijzen werden verdeeld over UDI, Heres en TUMO.
In de categorie groep 7-8 waren bij het onderdeel lange mat de zilveren prijs voor TOOS-3 en de bronzen plaats voor TOOS-5. Bij het onderdeel trampoline haalde TOOS-4 de zilveren prijs. Bij het onderdeel trampoline kast haalde TOOS-5 en TOOS-6 de zilveren en bronzen plek. De overige prijzen waren voor de gasten.
In de categorie middelbaar onderwijs was één deelnemer van TOOS, de groep haalde met mooie sprongen drie 1e plaatsen.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd in de ochtend gewonnen door Heres-1 met 39,03 p. In de middag ging de Jump In beker mee met Heres-3, zij wonnen met 39,40 p.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Na afloop kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis.
Het was een geslaagde wedstrijd.