05 november 2017  |  Gym / Turnen

Uitslag Jump In

Zaterdag 4 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS.

Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden ruim 130 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, Boskoop uit Boskoop, Heres uit Bodegraven, UDI uit Bodegraven en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen.

Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.
De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.
Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat of andere sprongbanen in de Danszaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza.

Er was dit jaar een drukke ochtend en een gezellige snelle middagwedstrijd met drie nivo´s, groep 5-6 en groep 7-8 van de basisschool en middelbaar onderwijs.
In de categorie groep 5-6 haalde TOOS-1 een 4e plaats bij het onderdeel lange mat en grepen ze net naast de prijzen. Alle prijzen werden verdeeld over OSS Zevenhuizen, Heres Bodegraven en TUMO Moordrecht.

In de categorie groep 7-8 gingen alle prijzen naar Heres uit Bodegraven. Vooral de jongensgroep was erg goed.
TOOS-4 was bij het onderdeel lange mat met een 5e plaats het dichts bij een ereplaats.

In de categorie middelbaar onderwijs waren twee deelnemers, één van TOOS en één van TUMO. TOOS won de eerste prijs op het onderdeel  lange mat en trampoline met kast en TUMO werd eerste op het onderdeel trampoline.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd in de ochtend gewonnen door TUMO-1 met 37,95 p. In de middag ging de Jump In beker mee met de jongensgroep Heres-5, zij wonnen met 39,26 p.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Na afloop was er nog een mooie klimdoekdemonstratie en kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis.
Het was een geslaagde wedstrijd.