20 februari 2017  |  Twirlen

Twirlers Illusion goed van start!

Na een jaar vol hard werken, spannende wedstrijden en als afsluiting een mooi NK werd afgelopen zaterdag alweer het startsein afgegeven voor een geheel nieuw twirlseizoen. Enkele solisten van Illusion reisden af naar Brielle om aan de eerste wedstrijd van 2017 deel te nemen.

Op het onderdeel 1 baton stonden Sanne Zeeman, Ester van Harten, Isabel Floor, Madelon van Harten en Tara Slaman al vroeg klaar om hun routines te presenteren aan de juryleden en het aanwezige publiek. Dit jaar zijn de regels wat strenger geworden en daarom was het afwachten hoe de juryleden de solisten zouden beoordelen, maar de twirlers hebben goed gepresteerd. Madelon van Harten wist haar routine zelfs zo sterk neer te zetten dat zij een eerste plaats behaalde en haar eerste plaatsingspunten al binnen wist te halen in de klasse Senior Beginner. Deze punten dienen twee keer behaald te worden om in de nationale rankinglijst te komen. De top 50 in deze lijst zal doorgaan naar de selectiewedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen in december. Ook Isabel wist haar plaatsingspunten te behalen in haar eerste jaar als Senior Intermediate en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op het onderdeel 2-baton mochten Madelon en Isabel ook in actie komen. Madelon behaalde hierbij wederom een gouden medaille. Hierna volgden Petra van Harten en Hanneke Heemskerk op het onderdeel Duo Twirling. Zij behaalden een mooie tweede plek.

Maaike Luijendijk, Djarah Kleiweg en Anne-Fleur Fioole representeerden Illusion op het onderdeel Super-X-strut in de klasse Senior Intermediate en Irine Kleiweg in de klasse Junior Beginner. Irine wist hierbij voldoende punten te behalen voor een promotie naar een hogere klasse.

Het laatste solo-onderdeel van de dag was Dancetwirl. Ester, Irine, Maaike, Djarah, Isabel en Vivien Paulus lieten hun routine zien op eigen muziek. Ester behaalde een derde plaats in de klasse Preteen Beginner. Irine behaalde een gouden medaille en haar plaatsingspunten in de klasse Junior Beginner. Als met al een mooie start in het begin van het jaar.

Wil je ook meer weten over onze prachtige showsport? Kijk dan voor meer informatie op www.twirlafdelingillusion.nl of op deze site. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend 2 proeflessen mee te komen volgen.