Twirlen


Ben je op zoek naar een uitdagende, veelzijdige en fantastische sport. Kom dan eens kijken bij Twirlen!!
Bij TOOS is in 2010 een gezellige, sportieve afdeling twirlen gestart onder de naam Illusion.

Twirlen is een sport die wordt beoefend met een baton (stok) in combinatie met dans.
Twirlen is ontstaan vanuit een gevechtsport die populair was op de Samoa-eilanden. Vanaf deze eilanden verspreidde en ontwikkelde de sport zich in Amerika. De oorspronkelijke gevechtsattributen (grote houten stokken) werden vervangen door metalen stokken met rubber uiteinden, de baton. De bewegingen die met de stokken werden gemaakt richten zich op het ronddraaien; vandaar de naam twirling.

Twirlen wordt gedaan in teamverband en als solist of duo. Als lid van de TOOS twirlafdeling Illusion neem je in één vast team deel en kun je daarnaast ook solo of duo lessen nemen. Bij Illusion zijn er volop mogelijkheden om verschillende onderdelen uit te oefenen.

Tijdens de trainingen leer je eerst de basistechnieken van het twirlen, om deze vervolgens uit te breiden. Ook wordt gewerkt aan snelheid, dans, ballet, expressie en lenigheid. Al deze elementen worden gecombineerd in een routine, die je als team tijdens wedstrijden en uitvoeringen opvoert.

Er wordt getraind volgens het onderstaande schema:

 

Team D = PeeWee / Juvenille

Team C = Preteen

Team B = Junior

Team A = Senior

Twirlteam = Senior

 

Ben je al nieuwsgierig?? Kijk dan eens naar dit filmpje en kom kijken tijdens één van onze trainingen. Voor meer informatie surf naar : www.twirlafdelingillusion.nl.

Je bent al van harte welkom vanaf 5 jaar oud. Ook als jongen!