08 april 2018  |  Turn Team Dames

Tweede en derde plek voor TOOS meiden in de turncompetitie

Zaterdag 7 april turnden de TOOS meiden, Djemaya, Elize, Carlijn, Jayda, Maud en Jasmijn de verplichte oefenstof (poule 5) en Lonne, Rosalie, Quinty, Suzanne, Kyra en Anne Lotte de keuze-oefenstof (poule 2) tijdens hun TUCO wedstrijd in Bergschenhoek.

De meiden van poule 5 turnden super goed op balk, brug en vloer. Op brug en balk werden Djemaya en Carlijn tweede en derde. Jayda werd knap zesde op balk en Jasmijn en Maud twaalfde en dertiende.

Djemaya en Elize lieten een mooie vloeroefening zien. Dit resulteerde in een hele knappe eerste en tweede plaats.

Deze meiden werden tweede in het eindklassement.

De  meiden in poule 2 waren erg goed op de vloer. Lonne werd eerste, Quinty vierde en Rosalie vijfde op dit toestel. Quinty liet een mooie brugoefening en twee mooie sprongen zien. Dit leverde haar bij beide toestellen een tweede plek op. Suzanne werd met een mooie overleg en half in half uit netjes tiende op sprong. Ook Anne Lotte liet mooie sprongen zien, wat goed was voor een vijftiende plek. Lonne en Rosalie blonken uit op balk met respectievelijk een derde en vierde plaats. Kyra werd ondanks een blessure toch netjes vijftiende op balk.

Het team werd uiteindelijk derde in het eindklassement.

Voor de meiden in poule 2 was dit hun laatste TUCO wedstrijd. In poule 5 hebben de meiden nog één wedstrijd te gaan. Dan strijden ze voor een plek in de finale.