10 juni 2014  |  Turn Team Dames

Twee turnsters TOOS behalen goud op OBTK

De turnsters van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben een succesvol turnweekend achter de rug.

Daphne Spruytenburg en Dominique van Kesteren wisten allebei een gouden medaille te behalen, tijdens de Open Bredase Turn Kampioenschappen. Bovendien eindigden nog eens 6 turnsters in de top 10, in hun eigen categorie.  Esmée de Jong behaalde de 4e plaats, Iris Mulders de 5e, Sabrina Saddoug de 7e, Djoya Burger de 8e en Alissa Heemskerk de 10e plaats.

Het OBTK vindt elk jaar plaats in het Pinksterweekend, op zaterdag en zondag. Ook dit jaar waren er weer heel veel deelnemers; maar liefst 700 turnsters uit heel Nederland hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Het OBTK is dan ook één van de grootste turnevenementen van Nederland. Op eerste Pinksterdag deden er 11 turnsters mee vanuit TOOS. Zij werden begeleid door hun trainers René Kleiweg, Miriam van der Laarse en Tessa Gutker.

In de eerste wedstrijd op zondag, die al om 8 uur ’s ochtends begon, waren Iris Mulders (jeugd 2, 3e divisie) en Anne Lotte Fickweiler (instap, N2) aan zet. Teamgenoot Nikkie Vink moest zich helaas voor deze wedstrijd afmelden.
Iris liet een mooie solide vloeroefening zien en deed het ook prima op sprong en brug. Haar totaalscore was goed voor een mooie 5e plaats. Anne Lotte’s sprong- en balkoefening kwamen eveneens goed uit de verf. Zij behaalde haar beste resultaat op sprong, waar ze eindigde op de 6e plaats.

Drie wedstrijden later was het de beurt aan Dewi Boom en Britt Burger (pre-instap, N2). Ook leeftijdsgenootje Nynke Walstra zou aan deze wedstrijd meedoen, maar moest zich afmelden, omdat ze ziek was. Voor Dewi en Britt was dit hun eerste landelijke wedstrijd. Dewi kon helaas maar aan twee toestellen meedoen en Britt raakte geblesseerd aan haar voet. Maar de twee jonge turnsters hebben wel laten zien dat ze de afgelopen tijd veel hebben bijgeleerd.
 
In de laatste wedstrijd turnden maar liefst 7 meiden van TOOS. Alissa Heemskerk (jeugd 1, N3) turnde een mooie constante wedstrijd en eindigde in de top 10. Esmée de Jong turnde in dezelfde categorie en liet ook zien wat ze waard is. Ze werd 4e op brug, maar viel helaas twee keer van de balk. Dat kostte haar kostbare punten, waardoor ze uiteindelijk net buiten de medailles viel. Sabrina Saddoug (junior, 2e divisie) werd 3e op sprong en vloer en 5e op brug. Maar ook deze Waddinxveense turnster liet wat punten liggen op balk, waardoor ze in het eindklassement genoegen moest nemen met de 7e plaats.
Liz de Vos (pupil 2, N3) turnde een nette, solide wedstrijd en behaalde haar hoogste score op sprong. Maar de turnster kwam nog tekort om mee te doen in de strijd om de medailles. Dat gold ook voor Djoya Burger. Zij werd 2e op balk en 3e op brug, maar onderdelen sprong en vloer werden helaas wat minder hoog beoordeeld. Djoya’s totaalscore was goed voor de 8e plaats.