29 mei 2018  |  Turn Team Heren

Twee medailles voor turners

Op 26 en 27 mei werden in Leek in Groningen de laatste kwalificatiewedstrijden gehouden voor het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. Voor het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen kwamen vier turners in actie. Jelle Versluis pakte brons en Steijn Verhorik behaalde een zilveren medaille.

Jelle Versluis vertoonde zijn kunsten in categorie Pupil 13. Voor hem was dit de halve finale met twaalf startbewijzen voor de meerkampfinale en zes startbewijzen per toestel voor de toestelfinales te verdelen. Jelle turnde een prima wedstrijd en pakte het brons. Naast de meerkampfinale zal hij ook turnen in de toestelfinales van ringen, sprong, brug en rek.

Categorie Jeugd 8 was het strijdtoneel voor drie heren van het ETEC TOOS Turn Team: Nils Eriks, Victor Moons en Steijn Verhorik. Victor kwam uit op een 15e plaats, Nils eindigde als 11e en Steijn werd het podium opgeroepen om een zilveren medaille in ontvangst te nemen. Steijn plaatste zich voor de meerkampfinale, alsmede voor de toestelfinales op vloer, ringen en brug. Nils mag uitkomen tijdens de toestelfinale van sprong.

De finales worden op 2 en 3 juni gehouden in Hoofddorp, met in totaal elf heren van het ETEC TOOS Turn Team die in actie zullen komen.