11 juni 2013  |  Turn Team Heren

Twee maal Goud voor turners TOOS

In Bergschenhoek werden op zaterdag 8 juni de Open Zuid-Hollandse kampioenschappen georganiseerd. Het ETEC TOOS Turn Team vaardigde negen turners af voor deze wedstrijd en keerde huiswaarts met twee gouden plakken!

Victor Moons deed het heel goed in categorie Benjamin 10 en kwam uit op een uitstekende achtste plaats.
Wout de Vos turnde een bijzonder sterke wedstrijd in categorie Pupil 10 en pakte de titel!

Rik Tijhuis, Steijn Verhorik turnden hun debuutwedstrijd in categorie Instap 10. Zij leken weinig last te hebben van wedstrijdspanning, en scoorden verdienstelijk met een 25e plaats voor Rik, en een 30e plaats voor Steijn. Hun teamgenootjes Nils Eriks en Wouter de Jong zijn al meer ervaren en kwamen uit in dezelfde categorie. Ook deze mannen deden het prima. Wouter eindigde als 16e en Nils werd 10e.

Jelle Jacobs van het ETEC TOOS Turn Team vertoonde zijn kunsten in categorie Pupil 9. Een goede wedstrijd leverde hem een 9e plaats op. Swen van Diggele kwam uit in de categorie Junior II – 6. Hij deed het erg goed, maar verloor helaas de strijd om de gouden plak: hij werd tweede.

TOOS turner Michael Stam moet vanaf volgend seizoen in de keuze oefenstof uitkomen. Voor hem was dit een testwedstrijd, waarbij hij was ingeschreven in categorie Jeugd 10 en hij al kennis kon maken met de keuze oefenstof. Het bleek een geslaagde test, want hij veroverde zeer verrassend het goud!