27 maart 2017  |  Twirlen

Twaalf medailles voor Illusion op wedstrijd in Alblasserdam

Afgelopen zaterdag vertrokken de solisten en teams van Illusion  naar Alblasserdam voor de eerste gezamenlijke wedstrijd van 2017. Een aantal twirlers nam deel met nieuwe routines, waardoor het een extra spannende dag was.

Vol enthousiasme begonnen de 1-batonners aan de wedstrijddag. De routines werden allemaal sterk neergezet, wat leidde tot meerdere podiumplaatsen. Ester van Harten behaalde hierbij een tweede plaats in de klasse Pre-teen Beginner en Sanne Zeeman een derde plaats in de klasse Senior Beginner. Sanne behaalde hierbij ook haar eerste plaatsingspunten. Deze punten dienen twee keer behaald te worden voor een plaatsing in de ranking lijst voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Ook Madelon van Harten wist haar eerste plaatsingspunten binnen te halen op het onderdeel 2-baton in de klasse Senior Beginner. Hierbij mocht zij de gouden medaille in ontvangst nemen. Ook was er een gouden medaille voor het enige Illusion – duo van de dag; Petra van Harten en Hanneke Heemskerk.

Op het onderdeel Super-x- Strut werd een podiumplaats behaald door Irine Kleiweg. Zij behaalde hierbij een tweede plaats in de klasse Junior Beginner.

Halverwege de dag was het tijd voor het onderdeel Kids Twirl. Yeliz Aday, Daphne Timmermans en Gizem Aday mochten voor het eerst solistisch de vloer op. De jonge twirlers lieten zien wat ze in een korte tijd allemaal al geleerd hadden en presenteerden dit vol enthousiasme. Gizem Aday mocht in de klasse Juvenile zelfs een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Na de Kids twirlers was het de beurt aan het twirlteam van Illusion. Zij gingen voor het eerst de vloer op in een nieuwe samenstelling, waardoor er wat zenuwen aan te pas kwamen. Desondanks zetten zij een mooi optreden neer en behaalden zij een eerste plaats.

Ook op het onderdeel Dancetwirl werden podiumplekken behaald. Irine Kleiweg behaalde een derde plaats in de klasse Junior Beginner inclusief haar plaatsingspunten. Anne-Fleur behaalde hetzelfde resultaat in de klasse Senior Beginner.

Irine Kleiweg en Vivien Paulus waren de eerste leden van Illusion die deelnamen op het onderdeel Duo Dancetwirl. Doordat zij hun eerste optreden hadden op dit onderdeel kwamen zij uit in de Introductie klasse. De jury bepaalde na het optreden in welke klasse zij op de volgende wedstrijd uit mochten komen. Irine en Vivien zijn na een spetterend optreden in de Beginners – klasse geplaatst.

Aan het einde van de dag was het tijd voor de team optredens. Team B van Illusion ging voor het eerste op met hun nieuwe routine in de klasse Small dance twirl. Ondanks de zenuwen werd er een goede show neergezet, wat beoordeeld werd met mooie punten en een gouden medaille. Ook Team A behaalde een gouden medaille in de klasse Large Team Senior Beginner.

Alle punten van de juryleden worden nu meegenomen in de voorbereidingen op de volgende wedstrijd die in Waddinxveen zal plaatsvinden. Al met al een succesvolle dag voor Illusion!

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of op deze site