06 april 2015  |  Turn Team Heren

Twaalf heren TOOS naar halve finales

In het weekend van 21 en 22 maart werden in Best de tweede kwartfinales georganiseerd op weg naar het Nederlands Kampioenschap herenturnen. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen werd vertegenwoordigd door veertien heren, waarvan er elf zich wisten te kwalificeren voor de halve finales.
Victor Moons turnde in categorie Instap 9 een prima wedstrijd. Zijn 16e plaats was voldoende voor een startbewijs voor de halve finales.
TOOS turners Julian van der Herk en Jelle Versluis vertoonden hun kunsten in categorie Instap 10. Julian kwam met zijn 29e plaats net te kort voor een plek in de halve finales. Jelle stroomt wel door via een uitstekende 4e plaats.
Steven Versluis kwam in actie in categorie Junior II – 6. Hij kwam met een 29e plaats te kort voor een plaats in de halve finales.
Het ETEC TOOS Turn Team was in de categorie Senior 5 vertegenwoordigd door drie turners: Luis Huisman, Swen van Diggele en Richard Nobel. Deze drie heren kunnen zich na een goede wedstrijd gaan opmaken voor de halve finales. Richard eindigde als 6e, Luis werd 8e en Swen kwam uit op een 17e plaats.
Nils Eriks verdiende ook een plaatsbewijs voor de halve finales, via een 27e plaats in categorie Pupil 8.
Roeland Sleijpen kwam voor TOOS uit in categorie Jeugd 7. Een mooie 7e plaats leverde hem een startbewijs op voor de halve finales. Ook Niels van der Sluis stroomt door middels een prima 8e plaats in categorie Junior I – 6.
Voor Pim Luiten is het wedstrijdseizoen voorbij. De TOOS turner eindigde als 17e in categorie Junior II – 5. In categorie Senior 4 waren drie heren van het ETEC TOOS Turn Team ingeschreven: Bas van Agten, Boaz Floor en Farenty van Staveren. De drie teamgenoten plaatsten zich alle drie voor de halve finales. Farenty werd 15e, Boaz eindigde als 8e en Bas werd zeer knap 1e.