17 juni 2018  |  Turn Team Dames

Turnsters winnen turncompetitie Zuid-Holland!

Op zaterdag 16 juni turnden de meiden van de verplichte oefenstof D1 de finale van de turncompetitie in poule 5. In de finale staan de beste vier ploegen, die zich via drie voorwedstrijden hebben geplaatst. TOOS plaatste zich als vierde voor deze finale, maar in de finale komen alle punten die behaald zijn in de voorwedstrijden te vervallen.

Het team bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Jayda Fer, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein, turnde tegen DOS uit Schoonhoven, Mobilee uit Woerden en Velocitas uit Gouda.

De wedstrijd werd sterk gestart op vloer en dat was ook terug te zien in de cijfers. Het resulteerde in een eerste plek voor het team op dit onderdeel. Op sprong werden mooie salto’s, overslagen, half in half uit en treksprongen geturnd en dat leverde het team een derde plek op. Bij het onderdeel brug werd vrij streng gejureerd, maar door mooi turnen werd het team ook hierop derde. De wedstrijd werd afgesloten op balk. Dit toestel levert altijd wat extra spanning op,  maar dit maal niet voor de TOOS meiden. Ze turnden  één voor één sterke oefeningen en dat was terug te zien in het teamresultaat:  een mooie tweede plek.

De prijsuitreiking was heel spannend, omdat drie teams binnen 1 punt van elkaar geëindigd waren. De meiden sprongen een gat in de lucht toen zij hoorden dat TOOS als eerste was geëindigd en zich dus kampioen mag noemen van de turncompetitie Zuid-Holland in poule 5.

Djemaya Pooran kampioen vloer

Op dezelfde dag turnde Djemaya Pooran haar instapfinale D1. In deze wedstrijd turnen de beste 36 turnsters van Zuid-Holland die zich via 1 voorwedstrijd hebben weten te plaatsen voor deze finale. Djemaya begon haar wedstrijd helaas met een val van de balk, maar ze herpakte zich erg goed door op brug als eerste te eindigen. In het eindklassement werd Djemaya zeer knap vijfde.

Op zondag 17 juni stond Djemaya ook in de toestelfinale op vloer, waar ze het tegen 7 andere turnsters moest opnemen. Met een uiterst hoge score van 14.000 punten werd ze gedeeld eerste en mag ze zich zuidhollands Kampioene vloer in categorie Instap d1 noemen.