18 maart 2012  |  Turn Team Dames

Turnsters TOOS door naar halve finale NK

Het damesteam van Jazzdans- en turnvereniging TOOS uit Waddinxveen heeft een geslaagd weekeinde achter de rug. Vier turnsters uit de tweede divisie hebben zich tijdens de voorwedstrijd in Bergschenhoek weten te plaatsen voor de halve finale van het NK.

De vier andere jonge turnsters mogen wel een ronde door. Emmie de Winter behaalde in haar cagegorie (instap 8) de 14e plaats. Dit was mede te danken aan haar score op sprong; zij haalde op dit onderdeel de op één na hoogste score. Dominique van Kesteren maakte het nog spannender, zij eindigde uiteindelijk op de 13e plaats. Dit was op het nippertje voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.

Dewi Heemelaar haalde in haar categorie (pupil 1, niveau 7) de 14e plaats, goed voor een halve finale plaats. Daphe Spruytenburg behaalde in de categorie jeugd 5 de 7e plaats en stroomt ook door naar de volgende ronde.

De halve finale is op 31 maart en 1 april in Nieuw Vennep of op 14 & 15 april in Utrecht. Als de meisjes daar goed presteren, kunnen ze zich plaatsen voor de finale van het bondskampioenschap, in Almelo.

Voor TOOS is het een mooie opsteker dat zoveel meisjes de halve finale hebben gehaald. Enkele weken geleden haalden twee andere turnsters zich al voor de halve finale van het NK turnen, maar dan in de derde divisie. Angelica Oudenaarden greep bij die wedstrijd het zilver in de categorie jeugd 6 en Iris Mulders werd vierde in de categorie pupil 2, niveau 7.

Ook het herenteam van TOOS deed eerder al goede zaken. Tijdens de eerste kwartfinale van het NK in Den Bosch wisten maar liefst 13 turners zich te plaatsen voor de halve finale. In het weekeinde van 31 maart en 1 april is de tweede kwartfinale herenturnen in de Dreef in Waddinxveen. Ook daar zijn weer startbewijzen te verdienen voor de volgende ronde.

Turnteam dames