04 maart 2013  |  Turn Team Dames

Turnsters TOOS doen mee aan wedstrijd in Heerenveen

Vijf turnsters van Arti TOOS turnteam uit Waddinxveen hebben het afgelopen weekend meegedaan aan het Sidijk Gymnastics Tournament in Heerenveen. Voor de turnsters was dit een mooi evenement om wedstrijdervaring op te doen.

Bij deze wedstrijd, in één van de meest vooraanstaande turnhallen van Nederland, vond het inturnen plaats in een aparte trainingszaal. Daarna gingen de meiden naar de wedstrijdzaal, om hun oefeningen aan de jury en aan het publiek te laten zien. Dat is niet gebruikelijk bij turnwedstrijden, maar was voor de Waddinxveners wel een heel bijzondere ervaring. Zij turnden in de trainingszaal namelijk samen met onder andere olympisch kampioen Epke Zonderland en topturnster Céline van Gerner. En dat maakte veel indruk op de jonge sporters.
De meiden waren samen met hun trainster Daniëlle Nelk naar Herenveen afgereisd. Ze turnen dit jaar alle vijf in de 2e divisie. Voor Sabrina Saddoug, Lotte Janssen, Iris Mulders en Angelica Oudenaarden was dit een behoorlijke overgang. Zij turnden afgelopen jaar nog een divisie lager.

Iris Mulders, herstellende van de griep, was zaterdagochtend als eerste aan de beurt. Ze begon met een mooie vloeroefening, gevolgd door perfect uitgevoerde sprongen en een strakke brugoefening.  Ze behaalde hier mooie punten voor. Op haar laatste onderdeel, balk, liet ze helaas wat punten liggen omdat ze er afviel. Hierdoor eindigde Iris op de 27e plaats.

Sabrina Saddoug begon met een goede balkoefening. Haar tweede onderdeel was de vloer, die zij perfect uitvoerde. Haar sprongen waren ook goed. Net als bij Iris ging ook haar laatste onderdeel, brug, iets minder. Zij viel er een keer af, waardoor ook zij hier wat punten liet liggen. Sabrina behaalde de 23e plaats.

Het eerste onderdeel van Lotte Janssen  was balk, deze voerde ze goed uit. Ook haar vloeroefening ging prima. Op de sprong liet Lotte wel iets liggen en ook haar brugoefening ging niet zoals gepland. Desondanks behaalde ze toch een mooie 16e plaats.

Daphne Spruytenburg begon ‘s ochtends met een mooie vloeroefening, gevolgd door goede sprongen en een geweldige brugoefening. Tijdens haar balkoefening viel zij er een keer af maar pakte het daarna weer netjes op, om af te sluiten met een arabier salto. Daphne eindigde op een verdienstelijke 12e plaats.

Angelica  Oudenaarden, vorig jaar nog Nederlands Kampioen in de derde divisie, had later op de dag haar wedstrijd. Zij is inmiddels junior en turnt nu eveneens in de 2e divisie. Haar sprongen, balk- en vloeroefeningen voerde ze prima uit. Op de brug kwam ze helaas niet helemaal goed uit met een van haar elementen. Maar ze herpakte zich en sloot perfect af met een reuzendraai halve schroef.  Angelica behaalde in Heerenveen een mooie 6e plaats.

Ook al hebben de Waddinxveense meiden geen medailles gewonnen, ze hebben wel genoten van een heerlijk turnweekend.