28 mei 2014  |  Turn Team Dames

Turnsters TOOS doen mee aan NK-finale turnen in Breda

De turnsters Daphne Spruytenburg en Dominique van Kesteren van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben op 24 mei deelgenomen aan de NK-finale  turnen in Breda, oftewel het bondskampioenschap van de KNGU.

Dominique van Kesteren turnde in de tweede wedstrijd, in de categorie Jeugd 1, N3. Voor de jonge turnster was dit de allereerste keer dat ze – na drie zware voorrondes – de finale wist te halen.
Ze begon op balk, waar ze een hele strakke oefening liet zien. Die leverde haar een 13.433 op, goed voor de vierde plaats op dat toestel. Ook haar brugoefening leverde een mooie score op, daar werd ze beloond met een 13.300. Door wat lagere beoordelingen op vloer en sprong, behaalde ze in totaal 49.633. Daarmee eindigde Dominique op de 22e plaats, van de 37 ingeschreven deelnemers.

 

Daphne Spruytenburg nam deel aan de derde wedstrijd, in de categorie 2e divisie junior. In die categorie werden de oefeningen aanmerkelijk zwaarder beoordeeld door de jury. Op vloer liet de turnster kostbare punten liggen, door een val in haar laatste elementenserie. Maar ze haalde haar revanche op sprong, haar tweede sprong kreeg zelfs een 12.800. Ook op balk kwam ze goed uit de verf, daar haalde ze de 13e plaats van alle 36 deelnemers, met een 10.600. Daphne behaalde in de meerkamp uiteindelijk de 29e plaats, met een puntentotaal van 43.100.

De twee turnsters kunnen met een goed gevoel terug kijken op hun wedstrijdseizoen. Dat ze dit jaar in staat waren om de NK-finale te halen, is al een prestatie op zich. Dat werd tijdens de finale ook benadrukt door de KNGU, in de toespraak voor de deelnemers: ,,Dat jullie hier staan is echt bijzonder. Jullie hebben ontzettend veel meisjes achter jullie gelaten en horen nu bij de beste turnsters van Nederland.’’