27 januari 2014  |  Turn Team Dames

Turnsters TOOS behalen brons en zilver op districtskampioenschap

In totaal hebben 5 turnsters van Dans- en Turnvereniging TOOS deelgenomen aan de districtskampioenschappen in Amsterdam. Deze vonden plaats op zaterdag 25 januari. Iris Mulders behaalde in haar categorie de zilveren medaille. Nadia Koedoot eindigde in haar wedstrijd op de 4e plaats, goed voor een bronzen medaille.

In de ochtend deden Laura van der Heiden (categorie Pupil 1, N3) en Iris Mulders (categorie Jeugd 2, 3e divisie) mee. Laura blonk vooral uit op het onderdeel balk. Ze werd op dit onderdeel 8e. Ook op de overige onderdelen brug, vloer en sprong behaalde ze mooie punten. Haar score was goed voor een 13e plaats.
Iris blonk vooral uit op het onderdeel brug en balk. Ze werd op beide onderdelen 4e. Ook op de overige onderdelen vloer en sprong haalde ze hoge punten. De Waddinxveense was even bang dat ze misschien niet door was,  maar haar inspanningen werden beloond met een 2e plaats; goed voor een zilveren medaille. Iris en Laura wisten zich bovendien allebei te plaatsen voor de halve finale van het NK (het Bondskampioenschap van de KNGU) en de districtsfinale.

In de middag was het de beurt aan Liz de Vos (Pupil 2, N3) en Djoya Burger (Pupil 2, N3). Zij turnen net als Iris en Laura onder leiding van trainster Daniëlle Nelk. Daarnaast deed Nadia Koedoot mee (senior, 3e divisie). Zij turnt in de wat oudere groep, onder leiding van René Kleiweg.
Liz en Djoya lieten diverse mooie elementen zien, maar konden in het sterke deelnemersveld helaas niet voldoende punten halen om door te gaan. Nadia, die al vier jaar geen wedstrijden meer had gedaan, blonk vooral uit op de onderdelen balk en brug. Ze werd op deze onderdelen respectievelijk 2e en 3e. In de meerkamp behaalde ze – heel verrassend – de 4e plaats; goed voor een bronzen medaille. Ze plaatste zich bovendien voor de districtsfinale én de halve finale van het NK.

Bij de eerdere districtskampioenschappen in Amsterdam op 18 en 25 januari lieten andere turnsters van TOOS ook al zien wat ze waard zijn. Tijdens deze wedstrijden – 2e divisie, N2 en N3 – wisten Daphne Spruytenburg, Lotte Janssen, Sabrina Saddoug, Esmée de Jong en Dominique van Kesteren zich te plaatsen voor de kwartfinale van het NK. Dit betekent dat  van de in totaal 15 deelneemsters van TOOS maar liefst 8 turnsters door zijn naar de volgende ronde.