12 juni 2018  |  Turn Team Dames

Turnsters presteren zeer goed tijdens Haagse Donar Cup

Op 9 en 10 juni turnden 12 TOOS turnsters de Haagse Donar Cup. Tijdens dit toernooi zijn er per divisie en per categorie op ieder toestel medailles te winnen. Voor de winnaar van de meerkamp is er ook een Cup te winnen.

Voor de voorinstappers Alyssa en Fleur was het hun tweede wedstrijd dit seizoen en zij turnden zich knap naar een negende en tiende plek. Alyssa werd op balk vijfde en Fleur op sprong zesde.

Instapper Djemaya was zeer goed op dreef en dat resulteerde in een eerste plek op brug, balk en vloer en zij mocht de Cup mee naar huis neme, omdat zij ook als eerste eindigde in het eindklassement.

Carlijn kwam uit in categorie pupil 1 D1 en zij turnde een ijzersterke wedstrijd. Carlijn behaalde maar liefst 4 medailles: eerste op vloer, tweede op brug, derde op balk en sprong en ook zij mocht de Cup in ontvangst nemen.

Jayda, pupil 2 D1, behaalde haar beste resultaat op sprong en werd uiteindelijk vijfentwintigste in het eindklassement. Maud, jeugd 1 D1, turnde zich zeer sterk naar een derde plek op sprong, wat haar de bronzen medaille opleverde. In de categorie junior 4e divisie, behaalde Quinty een bronzen medaille op het onderdeel sprong, Rosalie werd knap vierde op balk en Suzanne behaalde haar beste resultaat op vloer. Lonne, senior 4e divisie turnde zich knap naar een 5e plek op vloer, wat haar beste resultaat was in dit toernooi.

Ook Britt, jeugd 1 N4, mocht het podium betreden voor een bronzen medaille op brug. Senior 3e divisie Iris, mocht met goud naar huis op het onderdeel brug en werd tweede in het eindklassement.

Voor de meeste turnsters was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Op 16 juni en 17 juni staat de districtsfinale en toestelfinale Instap D1 en de TUCO finale 4e divisie nog op het programma waar een aantal TOOS turnsters zich voor hebben gekwalificeerd.