18 februari 2018  |  Turn Team Dames

Turnsters presteren zeer goed tijdens de districtswedstrijd in Den Haag

Afgelopen weekend zijn tien TOOS turnsters in actie gekomen tijdens districtswedstrijden Zuid-Holland Noord in Den Haag. Tijdens deze wedstrijden kan er een plek in de districtsfinale en toestelfinales bemachtigd worden.

Instappers Djemaya Pooran en Elize van Kats begonnen ijzersterk op vloer. Djemaya werd met een superscore van 14.033 knap eerste en Elize met 13.233  vierde. Bij sprong werden ook mooie scores neergezet. Op brug behaalde Djemaya een derde plek en Elize werd zesde . Als laatste toestel moesten de meiden de balk op.  Dat was ook geen probleem voor hen. In het eindklassement werd Djemaya derde en Elize zevende.

Carlijn Eijpe, pupil 1, turnde in wedstrijd 2 en begon op sprong. Brug verliep ook super netjes. Ondanks twee vallen op balk, toch een prachtig cijfer, 12.200. Daarmee werd zij tweede op dit toestel. Carlijn sloot haar wedstrijd af op vloer en werd in het eindklassement erg  knap tweede!!

Fleur Neelman en Jayda Fer, pupil 2, startten op brug.  Fleur turnde een mooie strakke oefening en werd dan ook eerste met een score van 14.200. Helaas, voor beide meiden een val van de balk. Op vloer werd er weer mooi geturnd. Ook sprong verliep super goed. Fleur werd zelfs eerste op dit toestel. In het eindklassement werd Fleur tweede en Jayda netjes veertiende.

In wedstrijd 4 turnden de Jeugd 1 meiden, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein. Zij begonnen op vloer, waarop ze nette oefeningen lieten zien. Sprong verliep ook naar wens voor deze meiden. Op brug turnde Jasmijn zich netjes naar een elfde plaats. Maud werd knap zevende op balk. In het eindklassement werd Maud elfde en Jasmijn dertiende.

De junioren, Suzanne Koelewijn, Rosalie Janse en Quinty Troost, turnden in de laatste wedstrijd. Quinty opende met twee mooie sprongen en werd dan ook knap eerste op dit toestel. Brug en balk verliepen ook netjes voor de meiden. Op vloer werden er ook mooie oefeningen geturnd met een derde plek voor Quinty. Suzanne & Rosalie werden beiden twaalfde op dit toestel. In het eindklassement werd Quinty vijfde, Suzanne negende en Rosalie veertiende.

Voor Djemaya, Carlijn, Fleur en Quinty betekent dit doorstroming naar de districtsfinale op 26 mei te Woerden.