01 februari 2016  |  Turn Team Dames

Turnsters plaatsen zich voor kwartfinale NK

Zeven turnsters van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben zich geplaatst voor één van de kwartfinales van het NK in Volendam, Reuzel of Harlingen.

Djoya Burger, Franka Kloosterman, Esmée de Jong, Dominique van Kesteren, Daphne Spruytenburg, Angelica Oudenaarden en Lotte Janssen (2e divisie) haalden genoeg punten om door te stromen. Zij hadden minimaal 36.000 punten nodig en haalden die score bijna allemaal al tijdens de eerste plaatsingswedstrijd in Bergschenhoek. De tweede wedstrijd liep niet zo lekker voor de turnsters, maar zij krijgen in de kwartfinale de kans om revanche te nemen.

Voor Laura van der Heiden, Sabrina Saddoug en Jayda Fer verliepen de twee plaatsingswedstrijden minder voorspoedig. Sabrina Saddoug kon door een eerdere blessure het benodigde puntentotaal niet halen. Bij haar eerste plaatsingswedstrijd in Bergschenhoek viel ze uit en ook bij de tweede wedstrijd in Amsterdam kon ze niet voluit turnen. Laura van der Heiden turnde in Berschenhoek een goede wedstrijd, maar had de jury niet helemaal mee. Ook in Amsterdam kon zij, in het sterke deelnemersveld, niet laten zien wat zij waard is. Ook de jonge turnster Jayda Fer heeft de volgende wedstrijd, ondanks een aantal geslaagde oefeningen, niet gehaald.

De kwartfinales van het Bondskampioenschap van de KNGU vinden plaats op 5 en 6 maart in Reuzel, 12 en 13 maart in Harlingen en 19 en 20 maart in Volendam.

 

Djoya Burger, Jayda Fer en Laura van der Heiden (v.l.n.r.) kijken terug op een mooie turnwedstrijd in Amsterdam.