04 maart 2018  |  Turn Team Dames

Turnsters behalen de eerste plaats

Zaterdag 24 februari begon de Turncompetitie voor de meiden van het TOOS turnteam verplichte oefenstof D1. Het team bestond uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Fleur Neeleman, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein. Ze turnden tegen GV Boskoop en Mobilee 1 &2 uit Woerden. De opdracht was om als team een zo’n hoog mogelijke score te behalen over de vier wedstrijdtoestellen.

De meiden startten op het onderdeel sprong. Met hoge salto’s en mooie overslagen behaalden zij als team op dit toestel een tweede plek. Individueel werd Fleur tweede en Djemaya derde, Een goede start van de wedstrijd.

Balk was het tweede toestel voor de TOOS meiden. Hier werden mooie oefeningen geturnd. Dit resulteerde in een ruime overwinning op dit toestel.

Op vloer lieten alle meiden strakke oefeningen op muziek zien. En dat was ook terug te zien in de scores. Ook hier behaalde het team een eerste plek. Djemaya behaalde individueel de eerste plaats en Carlijn werd knap vijfde. Het laatste onderdeel was brug. Altijd een sterk onderdeel van TOOS en dat bleek vandaag ook weer zo te zijn. Wederom werd er een eerste plek behaald met het team.

Met een eindscore van 198.400 werd het TOOS turnteam knap eerste, ruimschoots voor Mobilee 2, Mobilee 1 en GV Boskoop.

De volgende wedstrijd zal op zaterdag 7 april zijn te Bergschenhoek.