18 april 2012  |  Turn Team Dames

Turnster TOOS wint finale NK

Angelica Oudenaarden, van Jazzdans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen, is Nederlands Kampioen geworden in de derde divisie (categorie Jeugd 2, niveau 6). Ze haalde de gouden medaille tijdens de finale van het bondskampioenschap turnen van de KNGU.

De meerkampfinale, die werd gehouden in Utrecht, was van begin tot eind heel spannend. Angelica Oudenaarden werd aangemoedigd door een aantal meisjes uit haar klas en een aantal medeturnsters van TOOS. De jonge turnster stond na de onderdelen balk en vloer vierde. Op sprong haalde ze niet zo’n hoge score, maar op het laatste onderdeel nam ze revanche. Ze haalde op de brug een score van maar liefst 11.800 punten, het hoogste cijfer op dit onderdeel van alle deelnemers. Hiermee kwam ze op een totaalscore van 46.283. Deze score bleek voldoende voor een eerste plaats.

Uit de eindscores kwam duidelijk naar voren hoe zwaar de competitie in de categorie Jeugd 6 dit jaar was. In totaal deden de beste 36 turnsters uit heel Nederland mee aan de finale. De turnsters waren zeer aan elkaar gewaagd. Het meisje op de 2e plaats haalde slechts 0,15 punt minder dan Angelica Oudenaarden. De cijfers van alle turnsters in de top tien liepen maar 1,08 punt uiteen. Dit betekent dat slechts een klein foutje al het verschil uitmaakte tussen wél of geen medaille.

De Waddinxveense turnster was dan ook heel blij dat ze de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Voor de turnster vormt het een mooie afsluiting van een succesvol seizoen.

Ook een andere turnster van TOOS heeft zich weten te plaatsen voor de NK-finale, maar dan in de tweede divisie. Dewi Heemelaar turnt in het weekeinde van 12 en 13 mei in Almelo, eveneens in de meerkampfinale (categorie Pupil 2, niveau 6). Dewi Heemelaar heeft afgelopen weekeinde al laten zien dat ze goed meedraait in de competitie; ze haalde bij de Moreau Gymnastics Tour 2012 in Vlissingen heel knap de vierde plaats.

FOTO: turnster Angelica Oudenaarden (links) met haar trainster Daniëlle Nelk