27 maart 2012  |  Turn Team Dames

Turnster TOOS plaatst zich voor finale NK

Angelica Oudenaarden heeft zich heel knap geplaatst voor de finale van het NK turnen, op 14 april in Utrecht. Ze haalde bij de halve finale van het bondskampioenschap in Leek de 10e plaats en hoort nu bij de beste meisjes van Nederland, in haar categorie (jeugd 6, 2e divisie). Door een eerste plaats op brug – met een score van 11.850 – heeft zij de basis gelegd voor haar prima klassering.

Iris Mulders, eveneens lid van Jazzdans- en turnvereniging TOOS uit Waddinxveen, haalde helaas net te weinig punten om door te mogen. Na een mindere oefening op vloer heeft ze zich teruggeknokt, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Ondanks een mooie zesde plaats op brug, kwam ze uiteindelijk niet verder dan de 21e plaats in het totaalklassement. Alleen de beste 18 meisjes mogen door naar de finale.

Angelica Oudenaarden presteerde een weekeinde eerder ook al goed, tijdens de regionale TuCo (turncompetitie) in Schoonhoven. Daar wist ze samen met haar twee groepsgenoten de derde plaats te behalen. De vierde turnster, Anouk Mandemaker, kon helaas niet meedoen aan de groepscompetitie vanwege een ernstige blessure.

Lotte Jansen haalde individueel de derde plaats van alle 16 deelnemers. Dit was mede te danken aan een gedeelde eerste plaats op brug, een tweede plaats op brug en een derde plaats op vloer. Angelica Oudenaarden blonk vooral uit op sprong, daar haalde ze de derde plaats. Sabrina Saddoug haalde haar hoogste score op vloer, daar werd ze vierde.

Aankomend weekeinde staat bij TOOS opnieuw in het teken van wedstrijden. Vier meisjes van TOOS reizen dan af naar naar Nieuw Vennep voor de halve finale NK, 2e divisie. Op beide dagen wordt er bovendien volop geturnd in sporthal De Dreef in Waddinxveen. Zondagmiddag komt het heren turnteam van Nederland naar Waddinxveen om een kwalificatiewedstrijd voor het EK te turnen. Bovendien komen het hele weekeinde circa 450 andere turners naar Waddinxveen, voor de kwartfinale van het NK voor heren.

De EK kwalificatiewedstrijd is door de afdeling Topsport van de KNGU op het laatste moment toegevoegd. Dit betekent dat turners zoals Juri van Gelder, Kas van Weelden, Anthony van Assche, Bart Deurloo en Carlo van Minde in Waddinxveen zijn te bewonderen. Helaas komen Jeffrey Wammes en Epke Zonderland niet naar Waddinxveen in verband met wereldbekerwedstrijden.

Waarschijnlijk komt ook Studio Sport van de NOS verslag doen van deze wedstrijd en is er ook een andere cameraploeg aanwezig. Al met al een leuke afsluiting van een fantastisch turnweekend in Waddinxveen. Het inturnen begint op zondagmiddag om 12.30 uur en de wedstrijd is om 13.45 uur.

Turnster TOOS plaatst zich voor NK finale

FOTO: Angelica Oudenaarden en Iris Mulders, met in het midden trainer René Kleiweg.