03 maart 2014  |  Turn Team Dames

Turnster TOOS behaalt 3e plaats bij kwartfinale NK

Daphne Spruytenburg van Jazzdans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen heeft op zondag 2 maart een bronzen  medaille gewonnen, tijdens de kwartfinale van het NK turnen (het Bondskampioenschap van de KNGU).
De turnster gaat door naar de halve finale.

Aan de kwartfinale in Bergschenhoek deden in totaal 4 turnsters mee vanuit TOOS. Zij wisten zich tijdens de districtskampioenschappen in Amsterdam te plaatsen voor deze wedstrijd. Dominique van Kesteren en Esmée de Jong deden op zondag mee in de categorie jeugd 1 N3. Na drie toestellen stond Dominique van Kesteren 3e en Esmée de Jong 4e, maar bij het laatste onderdeel vielen ze allebei een keer van de balk.
Ze sloten hun wedstrijd af met een 7e en een 9e plaats, goed voor een plaats in de halve finale.

Sabrina Saddoug en Daphne Spruytenburg waren de wedstrijd daarna aan de beurt, in de categorie 2e divisie junior. Sabrina Saddoug blonk uit op het onderdeel vloer; ze behaalde op dat onderdeel de hoogste score. Ook op het onderdeel sprong draaide ze goed mee. Maar tijdens haar oefening op het onderdeel brug vergat ze een onderdeel en liet zo kostbare punten liggen. Ze stroomt daardoor niet door naar de halve finale. 

Daphne Spruytenburg had een prima dag; ze behaalde op alle onderdelen mooie punten. Ze werd 1e op sprong en 2e op brug. Ze behaalde in de meerkamp de 3e plaats, met een totaalscore van 44.617. Dat was maar 0.216 punt lager dan de nummer 1 en 0.133 lager dan de nummer 2 in haar categorie; een zelfs voor de turnsport minimaal verschil.

Op zaterdag 8 maart is Lotte Janssen aan de beurt, eveneens in de categorie 2e divisie junior. Zij mag in Dalen laten zien wat ze waard is.

Het is nog niet bekend wanneer de turnsters van TOOS in de halve finale staan. Er zijn landelijk 4 wedstrijden; in Duiven, Waalwijk, Uithuizen en Rotterdam. Die wedstrijden vinden plaats in maart, april en mei.