20 mei 2018  |  Turn Team Dames

Turnster behalen finaleplek in turncompetitie

Op zaterdag 19 mei turnden de meiden van de verplichte oefenstof D1 hun laatste turncompetitiewedstrijd. Zij streden om een plek in de finale, die plaats zal vinden op zaterdag 16 juni in Woerden. In die finale staan de beste vier ploegen, die zich via drie wedstrijden hebben weten te plaatsen.

Het team, bestaande uit Djemaya Pooran, Elize van Kats, Carlijn Eijpe, Jayda Fer, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein, turnde tegen Heres uit Bodegraven, Mobilee 2 uit Woerden en Velocitas uit Gouda.

De TOOS turnsters startten hun wedstrijd op vloer. Helaas werden er op dit toestel wat kleine foutjes gemaakt, maar Djemeya wist heel knap toch een eerste plek te scoren. Brug is het hele seizoen al een sterk onderdeel en dat bleek nu ook weer zo te zijn. Als team scoorden de meiden de hoogste cijfers van allemaal. Balk was helaas niet het sterkste toestel. Maud bleef als enige van de vijf meiden op de balk staan en werd mooi negende.  De wedstrijd werd afgesloten met mooie overslagen en salto’s.

In het eindklassement werd TOOS derde, ruim voor Heres en net achter Mobilee en Velocitas. Door deze derde plek hebben deze  meiden de finale van de Turncompetitie behaald.